Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ (ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Ο Χ. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΨΕΥΤΟ-ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Και το όνομα αυτού, Δημοκρατικός Σοσιαλισμός. Έτσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ ιστοσελίδων, θα λέγεται το κόμμα Κατσέλη – Καστανίδη που απ' ότι μαθαίνουμε έχει αντιγράψει το μοντέλο (ακόμη και το σήμα) των ευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων. Μετά από πυκνές ζυμώσεις...
Θεωρείται βέβαιο πως πάνω από 10 νυν βουλευτές (όλοι από το ΠΑΣΟΚ) θα συμμετέχουν στο εγχείρημα (Λ. Μίχος από Β Αθήνας, Α. Τριανταφυλλλόπουλος και Μ. Κυριακοπούλου από Αχαϊα, Τεκτονίδου από Α Θεσσαλονίκης, Γ. Κασσάρας από Δωδεκάνησα κ.α.).
Αυτό σημαίνει ότι θα συγκροτήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα, γεγονός που αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα ενόψει της
προεκλογικής περιόδου (π.χ. θα καλούνται ως αναγνωρισμένο κόμμα στο ντημπέιτ των πολιτικών αρχηγών).
Πρόεδρος του κόμματος θα είναι η Λ.Κατσέλη και επικεφαλής της ΚΟ ο Χ.Καστανίδης, που έχει αναλάβει και το οργανωτικό. Επειδή γνωρίζουν ότι τα μήντια θα «σπονσονάρουν» Βενιζέλο και θα τους ταυτίσουν με τις αποτυχίες του ΓΑΠ, επιδιώκουν να παρουσιάσουν αξιόμαχα ψηφοδέλτια σε όλες τις περιφέρειες (λέγεται ότι και γραμματείς περιφερειακών οργανώσεων θα πάνε με το ΔΗΣΟ).
Η κυρία Κατσέλη επιχειρεί να κερδίσει και κάποιους από τους διαγραμμένους βουλευτές που συζητούν τη συνεργασία τους με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, ενώ συζητήσεις γίνονται και με κάποιους εν ενεργεία βουλευτές που φέρονται να πιστεύουν ότι δεν έχουν τύχη στο ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Σημαντικό ρόλο στο νέο κόμμα παίζει και ο Γεράσιμος Αρσένης, έστω και από το παρασκήνιο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στο νέο κόμμα προσχωρούν μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Πιπεργιάς και ο Χρήστος Κοκκινοβασίλης, στενοί συνεργάτες του Γεράσιμου Αρσένη όταν αυτός ίδρυσε το Ελληνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, αποχωρώντας από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr στο κόμμα Λούκας-Καστανίδη θα προσχωρήσουν άμεσα και τρεις Γραμματείς περιφερειακών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, που υπέβαλλαν χθες τις παραιτήσεις τους.
Η αναγγελία του κόμματος θα γίνει την Τετάρτη.
Πολιτικοί παρατηρητές σχολιάζοντας την είδηση έλεγαν ότι όσο πλησιάζουμε τις εκλογές η πολιτική ζωή θα γεμίζει δήθεν αντιμνημονιακές δυνάμεις.
iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου