Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Φυσάει Βορίδης, Του Καρτέσιου.

Στη φωτογραφία βλέπουμε απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Μάκης Βορίδης στον Στέφανο Κασιμάτη και δημοσιεύθηκε στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» (7 Νοεμβρίου 2010)*. Δικαιολογούσε τότε την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου με το επιχείρημα «Θέλει κανείς να κόψει, για παράδειγμα, κατά 30% τους μισθούς; Αν κάποιος δεν θέλει αυτό το μέτρο -και είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός δεν το θέλει- δεν μπορεί να λέει κιόλας ότι δεν θέλει τα πολύ ηπιότερα μέτρα του Μνημονίου!».
Στη συνέχεια, ο Μάκης Βορίδης ψήφισε και δεύτερο Μνημόνιο και το τρίτο και θα ψηφίσει και όλα τα υπόλοιπα που θα έρθουν στη Βουλή όσο αυτή η λαίλαπα μένει στην εξουσία. Το επιχείρημα του Μάκη Βορίδη είναι προφανώς το ίδιο για την ψήφιση όλων των Μνημονίων. Δηλαδή «να μην κοπούν οι μισθοί κατά 30%».
Ο Μάκης Βορίδης αναπληρώνει πλέον επισήμως τον πρωθυπουργό. Είναι… αντιπρωθυπουργός και μελλοντικός αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος. Μιλάει στη Βουλή με το γνωστό ύφος «γαμάω», απολαμβάνει την άσκηση της βλακώδους ειρωνείας του και τα ΜΜΕ θαυμάζουν τη «ρητορική του δεινότητα» κλέβοντας τη δόξα του Βενιζέλου.
Ο Μάκης Βορίδης, λένε στη ΝΔ, κέρδισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βουλή επειδή «είναι αυτός που μπορεί να ενώσει το χώρο της Δεξιάς». Ο ίδιος ενοχλείται όταν του θυμίζουν την εποχή των τσεκουριών και της ΕΠΕΝ, ενώ δηλώνει αντίθετος με τη βία. Σιχαίνεται την Αριστερά και δηλώνει περήφανα αντικομμουνιστής. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Μάκης Βορίδης μαζί με τον μπισμπιρίκο του Άδωνη, δηλώνουν αμετανόητοι λάτρεις των Μνημονίων, προφανώς επειδή επιδιώκουν «να μην κοπούν οι μισθοί κατά 30%».
Όμως με το δεύτερο Μνημόνιο που ψήφισε περιχαρής ο Μάκης Βορίδης, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξέδωσε εγκύκλιο για το νέο καθεστώς στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα σύμφωνα με την οποία «Τα κατώτατα νόμιμα όρια μισθών και ημερομισθίων για τους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών, ανεξαρτήτως κλάδου και ειδικότητας και για τους ήδη εργαζόμενους, διαμορφώνονται σε σχέση με τα κατώτατα όρια των μισθών και ημερομισθίων της από 15−7−2010 ισχύουσας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως αυτά προβλέπονταν και ίσχυαν κατά την 1−1−2012, μειωμένα κατά 32%».
Ψήφιζε, λοιπόν, ο ρήτορας και μέγιστος πολιτικός άνδρας Μάκης Βορίδης τα Μνημόνια για «να μην κοπούν οι μισθοί κατά 30%», ενώ στην ουσία ψήφιζε να κοπούν οι μισθοί κατά 32%. Κι αυτό το 32% ήταν στην αρχή. Στη συνέχεια έγινε 40%, 50%, τίποτα! Αυτά ψήφισε ο Μάκης Βορίδης, αναπληρωτής του πρωθυπουργού, εγγυητής των μισθών, σωτήρας του λαού και της χώρας.
Με την ίδια εκείνη εγκύκλιο που γέννησε το σωτήριο Μνημόνιο του Μάκη Βορίδη και του μπισμπιρίκου του, για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών «τα κατώτατα νόμιμα όρια μισθών και ημερομισθίων καθορίζονται σε σχέση με τα κατώτατα όρια των μισθών και ημερομισθίων της από 15−7−2010 ισχύουσας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως αυτά προβλέπονταν και ίσχυαν την 1−1−2012, μειωμένα κατά 22%». Κι αυτό το 22% ήταν στην αρχή. Στη συνέχεια έγινε 40%, 50%, τίποτα! Αυτά ψήφισε ο Μάκης Βορίδης, αναπληρωτής του πρωθυπουργού, εγγυητής των μισθών, σωτήρας του λαού και της χώρας που σήμερα τολμά να ειρωνεύεται, να κορδώνεται σα γύφτικο τσεκούρι και να υπερασπίζεται την πολιτική της εξαθλίωσης, του πόνου και της απόγνωσης.
Υπερασπίζεται ο εθνοσωτήρας Μάκης Βορίδης τα Μνημόνια και την πολιτική τους, την ίδια ώρα που η κρατική ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει ότι δεν αρκούσαν οι μέχρι σήμερα μειώσεις των μισθών, αλλά «Η μείωση των μισθών των εργαζόμενων συνεχίζεται και το 2014, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τον Δείκτη Μισθών». Μιλάει ο αντιπρωθυπουργός Μάκης Βορίδης και ο μπισμπιρίκος του στη Βουλή, απειλώντας και εκβιάζοντας ότι αν πέσει η κυβέρνησή τους μαύρο φίδι που μας έφαγε. Και τα λένε αυτά την ίδια ώρα που το ΙΚΑ ανακοινώνει ότι «κατά 10,62% μειώθηκαν οι μέσοι μισθοί στις κοινές επιχειρήσεις και κατά 12,81% στα οικοδομοτεχνικά έργα, μέσα σε ένα χρόνο ( Ιανουάριος 2013-Ιανουάριος 2014) όπως διαπιστώνεται από την επεξεργασία των «Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων» (Α.Π.Δ.) του ΙΚΑ».
Τολμούν ακόμη να εμφανίζονται ο Μάκης Βορίδης και ο μπισμπιρίκος του για να πουν ότι όλα έγιναν ώστε «να μην κοπούν οι μισθοί κατά 30%» την ίδια ώρα που ο υφυπουργός Εργασίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ανακοίνωσε ότι μεταξύ του πρώτου τριμήνου του 2009 και του αντίστοιχου πρώτου τριμήνου του 2014, χάθηκαν 1.061.900 θέσεις εργασίας, το ίδιο δε διάστημα οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 865,6 χιλιάδες, φτάνοντας τα 1.342.300 άτομα. Δηλαδή οι μισθοί τους ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΚΑΝ!
Αυτό κατάφεραν ο Μάκης Βορίδης και ο μπισμπιρίκος του! Ιδού τα έργα τους. Ιδού η αλήθεια τους. Ιδού η ειλικρίνειά τους. Ιδού η αξιοπιστία τους! Ιδού η αξία των λόγων τους. Ιδού η εγκυρότητα των υποσχέσεών τους! Αυτή η πολιτική τους, σήμερα το βράδυ θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Όταν ξαναγίνουν εκλογές να πάτε να τους ψηφίσετε. Είναι πλέον προφανές ότι τους ψηφοφόρους δεν τους ενώνει η ιδεολογία τους, αλλά η μεγάλη μαλακία τους.

* Βρήκα τη συνέντευξη από το @tetRadio στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου