Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, Προπύλαια, 6 μ.μ.: Πορεία αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό

«Καλούμε όλο τον λαό, για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον λαό της Ροζάβα (περιοχή στην οποία περιλαμβάνεται το πολιορκούμενο από τους τζιχαντιστές Κομπάνι), την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, στις 6 μμ στα Προπύλαια», αναφέρει η ανακοίνωση της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης (Τουρκία και Κουρδιστάν) της Αθήνας
Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΝΓΚΑΛ

‘Αλλο ένα «ειδησεογραφικό ενδιαφέρον» των διεθνών ΜΜΕ...‘Αλλος ένας πόλεμος που παρακολουθείται ζωντανά από τις τηλεοράσεις: «η αντίσταση του Κομπανί».

Πράγματι, το Κομπανί δέχεται την αντεπαναστατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους.

Ό, τι γίνεται σήμερα στην πόλη αυτή, η οποία ακούστηκε για πρώτη φορά στον κόσμο και είναι ένα από τα τρία καντόνια της Ροζάβα, είναι ένα απρόβλεπτο αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία. Η Ροζάβα είναι μια αυτόνομη περιοχή στην οποία το κουρδικό έθνος είχε αρχίσει να οργανώνεται με άξονα τα εθνικά του αιτήματα, πριν από τον εμφύλιο πόλεμο που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστές στη Συρία. Η περιοχή αυτή αποτελείται από τρία καντόνια: το Κομπανί, το Αφρίν και το Τζιζίρε.

Όταν μιλάμε για τη Συρία, μη σας παραξενεύει η λέξη «καντόνι». Η αυτόνομη περιοχή που οικοδομήθηκε από το κουρδικό έθνος οργανώθηκε σε «καντόνια». Εκεί έγινε μια δημοκρατική επανάσταση για την οποία λίγα γνωρίζετε. Σε μια περιοχή που αιχμαλωτίζονται και πουλιούνται οι γυναίκες, οι ανταρτίνες της YPJ-Star, της γυναικείας κουρδικής αντάρτικης οργάνωσης, παίρνουν μέρος, με το όπλο στο χέρι, στην υπεράσπιση του λαού, όπως και στην κεντρική κυβέρνηση, μαζί με άντρες του YPG, του κουρδικού στρατού της Ροζάβα. Ενώ στην ευρύτερη περιοχή κυριαρχούν οι εθνο-θρησκευτικές διαμάχες και δολοφονίες, στη Ροζάβα Κούρδοι, Άραβες, Αρμένιοι, Τουρκμένοι, Ασσύριοι ζούνε μαζί ειρηνικά και κυβερνούν από κοινού το καντόνι.

Και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο η δολοφονική συμμορία του Ισλαμικού Κράτους επιτίθεται στην περιοχή. Αλλά αυτό, μεταξύ των άλλων, εγκυμονεί τον κίνδυνο να επαναληφθούν στο Κομπανί τα εγκλήματα που έγιναν στο Σενγκάλ, όπως δολοφονίες αμάχων γυναικών και διαφόρων ειδών βαρβαρότητες.

Να μην ξεχνάμε: το ΙΚ υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ και άλλους ιμπεριαλιστές, όπως και από το τουρκικό κράτος, για την ανατροπή του Άσαντ. Τώρα χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για μια επέμβαση στη Συρία. Το ΙΚ, πριν να καταλάβει τις πετρελαϊκές πηγές στη Μοσούλη και να δολοφονεί τους λαούς, δεν ήταν στην επικαιρότητα. Τώρα, με την πολιτική που ακολουθεί, από τη μια νομιμοποιεί τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, και από την άλλη οργανώνει δολοφονίες ενάντια σε θρησκευτικές και εθνικές ομάδες, ενάντια σε γυναικόπαιδα.

ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΡΟΖΑΒΑ...

ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...

Καλούμε όλο τον λαό, για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον λαό της Ροζάβα, την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, στις 6 μμ στα Προπύλαια.

ΑΘΗΝΑ –ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ)
Κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Το Κομπάνι δεν είναι μόνο του - Η αντίσταση θα νικήσει

Eδώ και μήνες η δολοφονική μανία του ISIS σαρώνει στο πέρασμα της οποιαδήποτε αντίσταση στα εδάφη του Ιράκ και της Συρίας. Επόμενος σταθμός της επέλασης είναι η περιοχή της Ροζάβα και το Κομπάνι στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. Εκεί, τις τελευταίες μέρες και ώρες η ηρωϊκή κουρδική αντίσταση πολεμά απέναντι σε όλους και όλα για τον τόπο της και τη ζωή των ανθρώπων που έμαθαν να ζουν εκεί με αξιοπρέπεια απέναντι στο κυνηγητό, τις διώξεις και σήμερα το θάνατο.

Η υποκριτική στάση της Δύσης η οποία από τη μία καταγγέλει τη βαρβαρότητα των τζιχαντιστών - που αποτελούν το αποτέλεσμα των συνεχών πολεμικών επεμβάσεων της στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής την τελευταία 20ετία- αλλά παρακολουθεί από απόσταση τη σφαγή του κουρδικού λαού, συναντά την παγκόσμια κατακραυγή των λαών του κόσμου που από χθές σε όλες τις μεγάλες πόλεις του πλανήτη στέκονται στο πλευρό των εξεγερμένων Κούρδων.

Αλληλεγγύη στο λαό της Ροζάβα και στους αγωνιστές/τριες του Κομπάνι.

Να σταματήσει η γενοκτονία του Κούρδικου λαού.

Όλοι και όλες την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου στις 18.00 στα Προπύλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου