Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Παραιτήθηκε ο Γ. Βερνίκος

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Γ. Βερνίκος. Ο κ. Βερνίκος ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ενώ αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση.
Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, καλούσε τον κ. Βερνίκο να τοποθετηθεί σχετικά για τη συμμέτοχη του σε υπεράκτια εταιρία. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε επίσημη ανακοίνωσή του αναφέρει πως ο νόμος είναι σαφής και απαγορεύει ρητά τη συμμετοχή υπουργών και εν γένει πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρίες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Δεν έχουμε τίποτα προσωπικά εναντίον του νέου Υφυπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Γ. Βερνίκου. Αντίθετα τρέφουμε ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική του στάση ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Όμως ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής.
Απαγορεύεται ρητά Υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες. Προβλέπονται μάλιστα βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του νόμου αυτού. Όμως με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ. Εάν έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με αυτή την εταιρία, αυτή η ιδιότητα αποτελεί απόλυτο κώλυμα για την υπουργοποίησή του. Δεν θα πρέπει άμεσα να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. Υφυπουργό;»

axiaplus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου