Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η επιστολή Σαμαρά προς τους εταίρους - Αλλη μια βαθιά υπόκλιση με διαβεβαιώσεις για απόλυτη (!) τήριση του Μνημονίου - Ούτε κιχ για επαναδιαπραγμάτευση !!!!

Στη δημοσιότητα έδωσε το Μαξίμου το κείμενο της επιστολής του Αντώνη Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους εταίρους.
Την επιστολή μετέφερε στη σύνοδο κορυφής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι «πλήρως αποφασισμένη» να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και η κυβέρνηση «πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές» του Μνημονίου. Ωστόσο θέτει ζήτημα «ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων» για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της ύφεσης.

Αναλυτικά:
«Αθήνα, 27 Ιουνίου 2012
​Όπως σας έχω πληροφορήσει, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραστώ στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λόγω μιας οφθαλμολογικής επέμβασης που έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
​Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης.
​Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος.
​Θα επιταχύνω την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων.
​Βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί, επίσης, η επίτευξη όλων των στόχων.
​Προσβλέπω σε συνάντησή μας, ευθύς ως οι γιατροί μου επιτρέψουν να ταξιδέψω.»

matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου