Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ετοιμος ο νέος Πετσάλνικος;

Είναι αλήθεια ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε 10 μέρες που ξεκίνησε το έτσι κι αλλιώς σύντομο ταξίδι της! Είναι αλήθεια ότι γι αυτό και μόνο το λόγο πρέπει να έχει ένα μίνιμουμ ανοχής! Είναι αλήθεια πως δεν γίνεται να κριθεί αν δεν έχει κάποιο έργο να επιδείξει! Υπάρχουν όμως πράγματα που δε γίνεται να μην ειπωθούν. Υπάρχουν πράγματα που δε γίνεται να περάσουν έτσι γιατί μπορούν να μας οδηγήσουν σε άλλες ατραπούς!
Θυμάμαι λοιπόν τα τέλη του '89 όταν οδηγηθήκαμε σε τρεις απανωτές εκλογικές περιόδους με τον ηγέτη μας Ανδρέα Παπανδρέου αμέσως μετά την μεγάλη μάχη που δώσε για τη ζωή του, σε φάση ανάρρωσης ακόμα να δίνει τη μάχη απέναντι στο σύστημα, σχεδόν μόνος και η ΑΘΛΙΑ νεοφιλελεύθερη παράταξη υπό την ηγεσία του πατέρα της Ντόρας να έχει επικεντρώσει σχεδόν αποκλειστικά την εκστρατεία της στο θέμα της υγείας του! Αποκορύφωμα της αθλιότητας τους οι εκλογές του '93 όπου κυκλοφόρησε μια αφίσα του Ανδρέα, της Μελίνας και του μακαρίτη Γεννηματά με σύνθημα " τους εμπιστεύεσαι;" και σαφέστατο υπαινιγμό στην κατάσταση της υγείας τους! Αυτό για τρεις ανθρώπους που αντιμετώπισαν με τόση γενναιότητα το θέμα που από την πρώτη στιγμή δεν έκρυψαν τίποτα και που μάχονταν μέχρι την τελευταία τους στιγμή για το λαό και τον τόπο!

Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα και βλέπουμε τον κρυψίνους ηγέτη της νεοφιλελεύθερης παράταξης να γνωρίζει το ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ κρύβοντας το από το λαό (θαρρείς και ο αντίπαλος τους ήταν τόσο χυδαίος όπως αυτοί και θα επένδυε στην ασθένεια του όπως είχε κάνει ο μπαμπάς της Ντόρας) ανακοινώνοντας το αιφνιδιαστικά κάποιες ώρες μετά την ορκωμοσία του σαν πρωθυπουργός και αφήνοντας ουσιαστικά την χώρα ακέφαλη τις πιο κρίσιμες ώρες της ιστορίας της!
Ταυτόχρονα όμως ανακοινώνουν σαν υπουργό Εθνικής Οικονομίας το γνωστό φίλο του κυρίου Σημίτη, γνωστό τραπεζικό κύριο Ράπανο, που πριν καν ορκιστεί ανακοινώνει κι αυτός ασθένεια!!!!!!!!
Αν δεν πρόκειται για μια τερατώδη σύμπτωση ή αν δεν κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες ο επίτιμος καρφώνοντας λούτρινα κουκλάκια τότε αυτή η κυβέρνηση κρύβει πίσω από τις ασθένειες την πραγματική της ασθένεια  Που δεν είναι άλλη από την ΑΠΟΛΥΤΗ συνθηκολόγηση της με τα συμφέροντα του Βερολίνου! Αυτή η κυβέρνηση μοιάζει να μην μπορεί να διεκπεραιώσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, τις προγραμματικές συγκλίσεις της, αλλά και τις προσδοκίες που δημιούργησε και μέσα από τις "ασθένειες" της μοιάζει να περιμένει κάτι!!!!! Ο χρόνος θα δείξει ποιος είναι ο από μηχανής Θεός της!
Το μεγαλύτερο όμως ολίσθημα της δεν το χει διαπράξει ακόμα! Η κυβέρνηση "ελέω πρωτοκόλλου" ετοιμάζεται να μετατρέψει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο Παπούλια, τον πρόεδρο υποτίθεται όλων των Ελλήνων (;) σε κομματικό της ταγό! Αγνοώντας το Σύνταγμα, αγνοώντας την εκπεφρασμένη αντιμνημονιακή βούληση των Ελλήνων που εκφράστηκε σε δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, ο Παπούλιας θα φύγει για τη σύνοδο πρόεδρος Δημοκρατίας αλλά θα επιστρέψει νεοφιλελεύθερο στρουμφάκι ανήμπορο να εκφράσει όχι τη λαϊκή βούληση αλλά ούτε τον εαυτό του!
Οι Γερμανοί πάνε να μετατρέψουν τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σε νέο Πετσάλνικο!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΟΡΘΙΟ σ' αυτόν τον τόπο!

Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ
Δημήτρης Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου