Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ​Υ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΤΡΑΣ


ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ…

Η 17η του Ιουνη πέρασε και η επόμενη μερα,που τόσο πολύ συζητήθηκε απ όλους τους πολιτικούς (και μη…) χώρους και απ όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης , ξημέρωσε , καθιστώντας μας για ακόμη μια φορά στο ίδιο και δυστυχώς κακό έργο , θεατές. Όσο κι αν πάλεψαν όλα τα πολιτικά κόμματα να πείσουν τον Ελληνικό λαό για τα προεκλογικά τους πολιτικό-κοινωνικό-οικονομικά προγράμματα, οι εκλογές της 6ης Μάη ,δημιούργησαν ένα νέο μεγάλο πολιτικό δίπολο .Ένα δίπολο που κρίνεται για το ποιος δρόμος (απ τους υπάρχοντες φυσικά) είναι εκείνος που θα μας βγάλει , ως κοινωνία και ως λαό απ το τέλμα και το αδιέξοδο.

Οι εκλογές αυτές είχαν αρκετά χαρακτηριστικά ,μερικά εκ των οποίων θα μείνουν στην Ιστορία, μερικά σε λευκές και άλλα σε μελανές σελίδες της πολιτικής Ιστορίας του τόπου.

Η μεγάλη αύξηση του Δημοκρατικυ Ριζοσπαστικού Αριστερού χώρου ,μέσα απ τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο , δείχνει πως ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού θέλει να βγει η κοινωνική πολιτική απ την πεπατημένη και να δώσει άλλες διεξόδους με άλλα πρόσωπα και άλλες λογικές. Δείχνει πως αντιλαμβάνονται πως οι πολιτικές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ,δεν αποτελούν λύση, αλλά ΜΕΡΟΣ του προβλήματος!

Η συνάθροιση ποσοστών ,κάτω απ τη σκέπη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , δείχνει πως ο φόβος τους για το προοδευτικό, το ριζοσπαστικό, το διαφορετικό αλλά και ο μεγάλος πόθος για εξουσία, για τήρηση των νόμων και των πλαισίων που οδηγούν λαό και νεολαία στο γκρεμό , στην κοινωνική εξαθλίωση και στην εθνική ταπείνωση , στην αβεβαιότητα και στην ανασφάλεια , είναι πολύ ζωντανός. Αυτός ο φόβος, μετατράπηκε σε μία πρωτοφανή τρομοκρατία του λαού από τα στελέχη της ΝΔ σχετικά με το Μνημόνιo, την παραμονή μας στην Ευρώπη και στο Ευρώ, οι οποίοι επικαλέσθηκαν σενάρια τρομολαγνείας, για την περίπτωση που μία ριζοσπαστική πολιτική αναλάμβανε την εξουσία. Τέτοιες πολιτικές ποντάρουν σ' ένα λαό που είναι φοβισμένος και σκυφτός.

Η σύνθεση μιας κυβέρνησης «Εθνικής Σωτηρίας» , εκείνων των δυο πάλαι ποτέ μεγάλων κομμάτων , μαζί με την αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατική Αριστερά , αποτελεί μια συγκόλληση μικρών λαϊκών εντολών ,για να χτιστει μια δυνατή Μνημονική κυβέρνηση που θα συνεχίσει το θεάρεστο έργο των προηγούμενων! Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξουν αυταπάτες απ τον Ελληνικό λαό ότι η συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς , θα γύρει την κυβερνητική ζυγαριά προς το φιλολαϊκό. Αντιθέτως, θα αποτελέσει ένα γνήσιο «Αριστερό» «μπαλαντέρ» και ένα «Αριστερό» άλλοθι στις βάρβαρες ,αντιλαϊκές και άκρα νεοφιλελεύθερες πολιτικές που θα ακολουθήσουν.

Η διατήρηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής , μπορεί να αναλυθεί σε δυο συνιστώσες , δείχνοντας αρχικά πως υπάρχει μια τάση νεοναζιστικής λογικής , που πατώντας στην αδυναμία των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων αλλά και την αδυναμία της ίδιας της πολιτείας να δώσει μια λύση στο ζήτημα της Μετανάστευσης , φέρουν λογικές απ το παρελθόν που ο Ελληνικός λαός έχει νιώσει έντονα στο πετσί του και αποτελει΄μια φασιστική απειλή για την ήδη πληγωμένη μας Δημοκρατία. Εκτός αυτού , όμως, δείχνει επίσης πως ένα κομμάτι του κόσμου ,με συσσωρευμένη οργή ενάντια στο σάπιο πολιτικό σύστημα , αποπροσανατολίζεται από μια υποτιθέμενη «εξωσυστημικη» , «αντιμνημονιακη» λογική που ονομάζεται Χρυσή Αυγή! Σ αυτό το κομματι,τους θυμίζουμε πως η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών.

Ως Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα, θεωρούμε πως ο αγώνας δεν τελείωσε , αλλά αντίθετα συνεχίζεται με μεγαλύτερο παλμό και εντονότερους ρυθμούς . Καλούμε όλες τις Προοδευτικές ,Δημοκρατικές ,Ριζοσπαστικές ,Αριστερές δυνάμεις και φοιτητές , να ανοίξουν πλατιούς και ευρείς διαλόγους μέσα στους χώρους Φοιτητικών Συλλόγων ,μέσα στους χώρους εργασίας, ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες ,κυρίως στις συνειδήσεις μας, ώστε να οργανωθεί και να συγκροτηθεί ένα δυνατό, με στέρεες πολιτικές βάσεις, φοιτητικό και εργατικό κίνημα, που θα παλέψει για το αύριο του λαού και της νεολαίας ,για το αύριο του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου