Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ήρθε η ώρα της Αριστεράς

Της Κατερίνας Α. Μπρέγιαννη

"Ήρθε η ώρα της Αριστεράς". Το κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής περιόδου ανταποκρίνεται πλήρως και στη μετεκλογική πραγματικότητα. Ήρθε η ώρα της Αριστεράς, γιατί η Αριστερά είναι στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων. Είναι κινητήρια δύναμη ελπίδας για τον τόπο. Είναι το αποκούμπι των ανθρώπων της εργασίας που πλήττονται βαριά και ενίοτε θανάσιμα -συνεχόμενες αυτοκτονίες- από τις συνέπειες του Μνημονίου.

"Ήρθε η ώρα της Αριστεράς" γιατί ο λαός ανακαλύπτει ξανά την ταξικότητά του. Η επιλογή της υπερψήφισης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια ταξική επιλογή και μια επιλογή μέλλοντος, καθώς αυτή την ταξική επιλογή την έκαναν κυρίως οι νέοι άνθρωποι. Είναι διπλό μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας για το μέλλον. Οι νέοι άνθρωποι ανακτούν την ταξική τους συνείδηση. Οι νέοι πτυχιούχοι άνεργοι, οι νέοι επαγγελματίες που βλέπουν μαγαζιά και επιχειρήσεις να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οι νέοι
που τους αφαιρέθηκε βίαια το δικαίωμα να ονειρεύονται για τη ζωή τους.

"Ήρθε η ώρα της Αριστεράς" για να μείνει ζωντανή η ελπίδα. Για να μπορείς να απαντήσεις στα παιδιά ότι ο κακός βασιλιάς είναι ένας εφιάλτης που κάποτε τελειώνει και δεν εξουσιάζει για πάντα τις ζωές μας.

"Ήρθε η ώρα της Αριστεράς" γιατί η Αριστερά ήταν είναι και θα είναι η ψυχή και το "σώμα" των κοινωνικών κινημάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν πάντα στο πλάι των κινημάτων και εξ αιτίας αυτής της συνεπούς στάσης του βάλλεται από τα ομαδικά πυρά των μνημονιακών -και όχι μόνο- δυνάμεων, ότι τάχα με τον τρόπο αυτόν συνδράμει στην αποσταθεροποίηση του συστήματος και της δημοκρατίας. Αυτό θα τεθεί ως κεντρικό ζήτημα από τη μνημονιακή κυβέρνηση και πρέπει να απαντηθεί με σαφήνεια.

Η εξομοίωση όλων κάτω από τη στερεότυπη φράση "καταδικάζουμε τη βία απʼ όπου και αν προέρχεται" προς χάριν ενός ψευδεπίγραφου δημοκρατικού πασιφισμού, απλά και μόνο νομιμοποιεί τους φασίστες της γνωστής παρακρατικής συμμορίας που πρόκειται να κατοικοεδρεύσει στο κοινοβούλιο ευτελίζοντας και παραποιώντας την έννοια της δημοκρατίας και της βουλευτικής ασυλίας στο έπακρο. Το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε ήδη από τις πρώτες μετεκλογικές ώρες στα τηλεοπτικά πάνελ και συνιστά τη βασική "επιχειρηματολογία" κατά του ΣΥΡΙΖΑ όποιο και αν είναι το θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πλέον ξεκάθαρα τον κορμό της Αριστεράς στην Ελλάδα και Αριστερά χωρίς κίνημα δεν μπορεί να υπάρξει. Η πολιτική έκφραση των κοινωνικών κινημάτων που προσπαθούν οι αντίπαλοί του να του χρεώσουν ως εκτροπή ή μειονέκτημα και τον καλούν όποτε βρουν ευκαιρία σε απολογία, αποτελεί την κύρια δύναμή του. Τα κοινωνικά κινήματα είναι πηγή έμπνευσης, βάση στήριξης και πραγματικής συλλογικής ευθύνης, σε πλήρη αντιδιαστολή με την Αριστερά της μνημονιακής συνευθύνης. Τα κοινωνικά κινήματα είναι η κοινή μας γλώσσα πολιτικής επικοινωνίας, εκεί απʼ όπου πηγάζουν οι αξίες, το δίκαιο και οι αλήθειες μας.

Η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται κυρίως στο ότι κατάφερε να ξεπεράσει τη μιζέρια του μικροκομματισμού και να μπει μπροστά σηματοδοτώντας τις εξελίξεις. Η επιτυχία του βασίζεται στο ότι έγινε η φωνή των ανθρώπων που υποφέρουν και απαιτούν λύση προς όφελός τους! Η επιτυχία έγκειται κυρίως ότι όλοι εμείς πιστέψαμε ξανά ότι μπορούμε να εκτρέψουμε τα προκαθορισμένα σχέδια για το μέλλον μας.

Η αισιοδοξία που λαμπύρισε στα μάτια μας και φτερούγισε στις καρδιές μας είναι ένα συναίσθημα που προαναγγέλλει τη νίκη. Η αισιοδοξία φώλιασε μέσα μας και δεν φεύγει, χτυπάει στην πλάτη τον διπλανό μας και χαιρετά τους αλληλέγγυούς μας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Επιτάσσει να μην παραιτηθούμε στην ανέχεια, την καταστροφή και τον θάνατο που μας επιφυλάσσουν.

Η ώρα της δική μας ευθύνης: να σηκώσουμε το κίνημα ψηλά με αυτοοργάνωση και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Να στηρίξουμε τις λαϊκές συνελεύσεις και τα κινήματα αλληλεγγύης σε κάθε γειτονιά! Είναι η ώρα της συμμετοχής όλων. Αυτή είναι η δική μας ιστορική ευθύνη. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι: Μνημόνιο από τις 18 Ιούνη, τέλος! "Ήρθε η ώρα της Αριστεράς" έτσι ή αλλιώς...

avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου