Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το Δ.Σ. των εργαζομένων στην ΑΤΕ - Διαμαρτυρίες σε όλη την Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012, το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. των εργαζομένων της ΑΤΕ στη Βουλή.

Την ίδια στιγμή σε ολόκληρη την Ελλάδα δράσεις διαμαρτυρίας για να αποτραπεί το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας προγραμματίζονται για σήμερα και αύριο.
 
Σε συνέντευξη του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Παπαδημούλης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ δήλωσε τα εξής σχετικά με την υπόθεση της Αγροτικής Τράπεζας:
 
"Η Πειραιώς του κ Σάλλα. παίρνει το φιλέτο της Αγροτικής Τράπεζας ιδιωτικοποιώντας τα κέρδη, δίνοντας ένα πολύ μικρό πόσο το οποίο δεν είναι δικά της χρήματα, αλλά χρήματα του δημοσίου, που πήρε από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και κοινωνικοποιώντας τις ζημιές.
 
Με αυτόν τον τρόπο, η Αγροτική, που δεν ανακεφαλαιοποιήθηκε, με απόφαση της κυβέρνησης Παπαδήμου και της τρόικα, με βάση ένα νόμο που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση Παπαδήμου, με εισήγηση Βενιζέλου, δίνει τη δυνατότητα στον κ Προβόπουλο σημερινό διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας αλλά χθεσινό αντιπρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς να πει το «ΝΑΙ» σε αυτήν την πώληση με την οποία οι μεν ζημιές κοινωνικοποιούνται τα δε κέρδη ιδιωτικοποιούνται.
 
Μέσα στις ζημιές, που θα φορτωθούν στους φορολογούμενους, είναι και δάνεια που έχουνε πάρει από την ΑΤΕ τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ύψους συνολικού περίπου 200 εκ ευρώ τα οποία σκανδαλωδώς, αντί να τα ξεπληρώσουν τα δυο αυτά κόμματα, φορτώνονται στις πλάτες των φορολογουμένων. Να προσθέσουμε σε αυτά ότι στην ΑΤΕ είναι υποθηκευμένη περίπου το 40% της αγροτικής γης και αυτό περνάει στα χέρια ενός ιδιώτη τραπεζίτη.
 
Όλα αυτά επιβάλλουν το θέμα να έρθει στη Βουλή και να συζητηθεί. Το ζητήσαμε ήδη χαρακτηρίζοντας την όλη διαδικασία μια υπόθεση που μυρίζει σκάνδαλο."
 
left
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου