Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

23 βουλευτές άλλων κομμάτων στήριξαν τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής!

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την εκλογή των αντιπροέδρων της Βουλής. Δεν εξέλεξε αντιπρόεδρο η Χρυσή Αυγή και ως εκ τούτου η θέση του έβδομου αντιπροέδρου θα μείνει πάντως. Πάντως τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής στη μυστική ψηφοφορία στήριξαν 23 βουλευτές άλλων κομμάτων.

Δεν ψηφίστηκε τελικά από τη Βουλή η πρόταση της Χρυσής Αυγής για τον Πολύβιο Ζησιμόπουλο στη θέση του έβδομου αντιπροέδρου της Βουλής με 204 άκυρα, 41 υπέρ και 39 λευκά. Για να εκλεγεί ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής χρειαζόταν 75 ψήφους.

Η κοινοβουλευτική δύναμη της Χρυσής Αυγής αριθμεί 18 βουλευτές και επομένως ο υποψήφιος του
κόμματος έλαβε 23 ψήφους επιπλέον και από βουλευτές άλλων κομμάτων. Η θέση του έβδομου αντιπροέδρου παραμένει κενή.

Ποιοι εξελέγησαν

Από τη ΝΔ πρώτος αντιπρόεδρος ο Γιάννης Τραγάκης, δεύτερος αντιπρόεδρος ο Αθανάσιος Νάκος και τρίτος ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Όλοι έλαβαν από 235 ψήφους υπέρ, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν 48 λευκά και δύο άκυρα.

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του Γιάννη Δραγασάκη για την θέση του τέταρτου αντιπρόεδρου αποδέχθηκαν 227 βουλευτές ψηφίζοντας υπέρ, ενώ βρέθηκαν 57 λευκά και ένα άκυρο.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος από το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο πέμπτος αντιπρόεδρος με 228 ψήφους υπέρ, 54 λευκά και 3 άκυρα.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, εκλέχθηκε έκτη αντιπρόεδρος με 225 ψήφους, 56 λευκά και 3 άκυρα.

Εκλέχθηκαν επίσης κοσμήτορες οι βουλευτές Κώστας Κουκοδήμος, Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΝΔ) και Νάσος Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ).

Γραμματείς εκλέχθηκαν οι νεώτεροι σε ηλικία βουλευτές Χρήστος Δήμας, Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Μάξιμος Σενετάκης (ΝΔ) και Μαρία Μπόλαρη (ΣΥΡΙΖΑ).

Χρυσή Αυγή: Συνταγματική εκτροπή με τη θέση του ζ' αντιπροέδρου

Εντονη ήταν η αντίδραση της Χρυσής Αυγής για τη μη απόδοση της θέσης του ζ' αντιπροέδρου της Βουλής στον υποψήφιό της Πολύβιο Ζησιμόπουλο. Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για συνταγματική εκτροπή και προαναγγέλλεται προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Ενώθηκαν τελικά στην πράξη τα κόμματα του κατεστημένου, από την φιλελεύθερη κεντροδεξιά μέχρι την άκρα αριστερά. Η μη απόδοση της θέσεως του Ζ' Αντιπροέδρου της Βουλής στον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής συναγωνιστή Πολύβιο Ζησιμόπουλο, αποτελεί ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή. Αυτή είναι η δημοκρατία τους και τόσο σέβονται την ετυμηγορία μισού εκατομμυρίου Ελλήνων», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής που καταλήγει:

«Το Εθνικιστικό Κίνημα θα κάνει χρήση παντός νομίμου δικαιώματός του και το νομικό μας τμήμα ήδη προετοιμάζει την προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Μέχρι τότε οι πάντες οφείλουν να καταλάβουν ποια είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αντιμάχεται το ένοχο για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδος σύστημα εξουσίας».

tvx

2 σχόλια:

  1. Κασιδιάρης: Οι 23 επικίνδυνοι βουλευτές που ψήφισαν ΧΑ να εντοπιστούν από τη CIA και τη MOSSAD, να συλληφθούν και να εξοριστούν πάραυτα στη Μακρόνησο.


    Δέστε το σχόλιο:

    http://2.bp.blogspot.com/-prDjSwSCzr4/T-7krjbRGWI/AAAAAAABNH4/n4-N1uWPWgA/s1600/kasidiaris-twitter-660_0.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. “Στη βουλή των φυγόστρατων…

    Σε ένα κοινοβούλιο γεμάτο αστράτευτους , ήταν απολύτως λογικό να γίνουν σημεία και τέρατα ώστε να κλαπεί η θέση του αντιπροέδρου, όχι μόνο από την Χρυσή Αυγή, αλλά και από έναν Αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού. Έναν Αξιωματικό που υπηρέτησε ευδοκίμως στις Ειδικές Δυνάμεις, έναν Καταδρομέα και Αλεξιπτωτιστή, που δεν έκανε καριέρα σε προθαλάμους κομματικών γραφείων, αλλά εκεί που χτυπά η καρδιά της Πατρίδας μας, στα ελληνικά βουνά και τις βραχονησίδες.

    Η επιλογή του Συναγωνιστή Ζησιμόπουλο για τη θέση του Ζ’ αντιπροέδρου της βουλής ήταν μία 100% συνειδητή πολιτική επιλογή της ηγεσίας του Κινήματος. Η Χρυσή Αυγή βρέθηκε στο πολιτικό προσκήνιο, όχι μόνο για να διορθώσει τα κακώς κείμενα, αλλά για να αλλάξει εκ βάθρων το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας. Ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή θα γινόταν αν προέδρευε στη βουλή ένας Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Αυτός είναι και ο προφανής λόγος που ενώθηκαν για μία ακόμη φορά όλα τα κόμματα του κατεστημένου, τα κόμματα των αστράτευτων και των προσκυνημένων, εναντίον μας. Όλοι εναντίον μας και εμείς εναντίον όλων. Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει δυναμικά τον πολιτικό της αγώνα. Ο σημερινός αποκλεισμός μας ήταν από μόνος του μία Νίκη”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή