Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ο υποψήφιος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ : Θωμάς Ριζάκης

Απ’ τις σημαντικές προσωπικότητες των εκλογών της 6ης Μαΐου, ο υποψήφιος βουλευτής της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ στο νομό Άρτας Θωμάς Ριζάκης, ο οποίος κατάγεται απ’ τον Καταρράκτη Άρτας, όπου επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια και ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα, όπως αναφέρει και στο βιογραφικό του.
Έχοντας πεισθεί απ’ την προγραμματική διακήρυξη της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, αλλά και την πορεία της επικεφαλής του νέου κόμματος Λούκας Κατσέλη, με την οποία τον συνδέει φιλία πολλών χρόνων, αποδέχτηκε την πρόταση να είναι υποψήφιος βουλευτής και να δώσει τον δικό του αγώνα στο νομό Άρτας.
Μιλώντας για την ίδρυση της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ και τις επιλογές της, ο υποψήφιος βουλευτής Θωμάς Ριζάκης είπε προς την «Γ»: «Η «Κοινωνική Συμφωνία» κινείτε κατεξοχήν στην Κεντροαριστερά. Απευθυνόμαστε στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Σε όλους εκείνους που θέλουν να μείνουν στην πατρίδα τους και να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρεπή διαβίωση, σε όλους εκείνους που βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα της κοινωνικής περιθωριοποίησης, σε όλους εκείνους, οι οποίοι νιώθουν
προδομένοι από το πολιτικό σύστημα και αναζητούν νέα προοπτική. Φιλοδοξούμε να επιτύχουμε μια νέα κοινωνική συμφωνία στη βάση κοινών αξιών και πολιτικών θέσεων.
 Η συμμετοχή μας στις επερχόμενες εκλογές έχει στόχο να απαντήσει αίτημα της κοινωνίας για την διατύπωση μιας πολιτικής εξόδου από την κρίση, όχι μόνο ρεαλιστικής αλλά και ριζοσπαστικής. Δεν απευθυνόμαστε μόνο στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αλλά στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, την οποία θέλουμε σύμμαχό και όχι αντίπαλο. Οι πόρτες μας είναι ανοικτές για όλους τους Έλληνες πολίτες. Η «Κοινωνική Συμφωνία» τοποθετείται απέναντι στον μονόδρομο της λιτότητας που βαθαίνει την ύφεση και αποσταθεροποιεί την οικονομία. Προτείνουμε συγκεκριμένες προοδευτικές επιλογές που στηρίζουν την ανάπτυξη και βάζουν τάξη στα δημόσια οικονομικά».
Ποιος είναι
Γεννήθηκε στον Καταρράκτη το 1951. Φοίτησε στα Γυμνάσια ΑΓΝΑΝΤΩΝ & Β. ΑΡΡΕΝΩΝ ΑΡΤΑΣ. Είμαι συνταξιούχος (ΙΚΑ – ΤΕΒΕ). Εργάσθηκε ως εκτελωνιστής με παράλληλη επιχειρηματική δραστηριότητα στα επισιτιστικά επαγγέλματα.
Είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά, όλα αυτοαπασχολούμενα. Από το 1976 κατοικούσε στη Βάρη Αττικής όπου ασχολήθηκε με το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Υπηρέτησε ως αιρετός 20 χρόνια 1986 – 2006 την τελευταία τετραετία ως ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΡΗΣ, μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής  Ένωσης  Δήμων  Αττικής (ΠΕΔΑ) και μέλος της Γ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Τα τελευταία 2 χρόνια κατοικεί στον Καταρράκτη όπου ενεργοποιούμαι στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.
gnomiartas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου