Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Τρόλλεϋ


Του Μάνου Τεφτέρη
Χαιρετίζουμε την μεστή συμβολισμών κίνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να τοποθετήσει στο Επικρατείας μετανάστες από την Αλβανία, κόντρα στο ρεύμα της εποχής.
Βέβαια με Πύρρο, Χρυσοχοϊδη, Λοβέρδο και φουσκωτούς χρυσαυγίτες στη νέα Βουλή, θα πρέπει να ζητάμε υποχρεωτικό έλεγχο ντόπινγκ στο περιστύλιο.
Τώρα που είπαμε «πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», θυμηθήκαμε την ιστορία με τον βασιλιά της Ισπανίας και τον ελέφαντα. Η διαφορά είναι ότι εκεί ο ελέφαντας είναι ο συμπαθής της υπόθεσης. 
Επίσης, σε περίπτωση που αγωνιούσατε, ο Απόστολος ο Κακλαμάνης ξανακατεβαίνει στη Β’ Αθήνας, διότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο στόχαστρο των συμφερόντων.
Και να βρισκότανε απλά στο στόχαστρο των συμφερόντων το ΠΑΣΟΚ, πήγαινε στο διάολο. Το
χειρότερο είναι ότι τα συφέροντα σπρώχνουν τον κοσμάκη στην Άκρα Δεξιά και στην Άκρα Αριστερά, που ως γνωστόν είναι το ίδιο πράμα.
Κάτι τέτοια είναι που αναγκάζουν τον Απόστολο τον Κακλαμάνη να ξανακατέβει στη Β’ Αθήνας με κρύα καρδιά.
Στη ΝΔ τώρα, μετά τη ρομαντική τριλογία "Ζάππειο", που έσπασε ταμεία, ο Σαμαράς ετοιμάζει action movie. Σύμφωνα με το τρέιλερ που κυκλοφόρησε, η ταινία θα λέγεται "Fascist and Furious".
Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι με την συμμετοχή του στην κυβέρνηση αποσοβήθηκε ο κίνδυνος χρεωκοπίας, ενώ άνοιξε ο δρόμος για να μειωθεί σημαντικά το χρέος της χώρας και βελτιώθηκαν οι όροι αποπληρωμής. Αν και ξέχασε το «μπαζίνγκα», τον πιάσαμε τον σαρκασμό.
Όποιος είδε την εκπομπή στο Κόντρα, όπου ο Φαήλος την έβγαινε στον Μιχαλολιάκο από τα δεξιά χωρίς φλας, θα πρέπει να καταλάβε πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος δυστυχήματος σ’ αυτές τις περιπτώσεις.
Έχουν ανέβει στα τρίκυκλα και παίζουν τα συγκρουόμενα. Μέχρι κι ο γιoς του Λαμπράκη ζήλεψε και θέλει να κάνει κι αυτός.
Είδαμε και την Αλέκα στο Χατζηνικολάου και πολύ μας άρεσε. Τέτοια υπονόμευση του ΚΚΕ, από το ’91 είχαμε να δούμε.
Βέβαια το ’91 ο Δραγασάκης ήτανε πιο αριστερός απ’ ό,τι τώρα που κατεβαίνει με το Θεωνά.
Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, πάντως, προχωράει το προτσές της λαϊκής εξουσίας. Η ταξική λαίλαπα που ξάπλωσε κάτι πράκτορες του Τρότσκι στο Πάντειο ήτανε μόνο η αρχή.
Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν μερικοί μερικοί ότι καμιά κυβέρνηση κομμάτων και κανένα κόμμα δεν μπορεί να εκφράσει τη λαϊκή εξουσία. Ούτε καν το ΚΚΕ.
Στα δικά μας τώρα, παρατηρήσαμε ότι στα κουίζ που κυκλοφορούν στα σόσιαλ μίντια, με θέμα «ποιο κόμμα σου ταιριάζει», πολλοί δυσκολεύονται να βάλουν ΣΥΡΙΖΑ.
Μην πέφτουμε στην παγίδα, σύντροφοι. Στις ερωτήσεις για την ΕΕ επιλέγουμε «Δεν ξέρω - δεν απαντώ».
Στην άλλη όχθη της «ανανεωτικής αριστεράς-Φώτης Κουβέλης», μπορεί να χάσαμε την Ανατολική Μάνη, αλλά με το σμήναρχο Κάκαλο και το Χλαπάτσα στο τιμόνι, πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικιά μας θα ’ναι. 
Άλλωστε, όπως δήλωσε και το μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, Θρασύβουλας: «όλα είναι ατμός, εκτός από τον έρωτα».
Διαβάσαμε και τους εικοσιτόσους λόγους για να ψηφίσουμε Καρατζαφέρη. Κατόπιν ωρίμου σκέψεως, ο βασικός είναι ότι ο Πρόεδρος «ξέρει να μιλάει». Το 2006, αν θέλετε να ξέρετε, «ανακηρύχθηκε κορυφαίος ρήτορας του Ευρωκοινοβουλίου».
Αυτός, μάλιστα, είναι ένας σοβαρός λόγος. Γιατί ότι «πέτυχε χωρίς προστάτες και χρηματοδότες» είναι αχαριστία.
Και το χρυσαυγίτη το Ζαφειρόπουλο με τα ρητορικά του τερτίπια τον έπεισε να κατέβει στην Α’ Αθήνας. Χρόνια στο κουρμπέτι της δημοσιογραφίας ο Ζαφειρόπουλος, ξέρει να εκτιμάει το στρωτό το λόγο.
Για να καταλάβετε, τις επιμέλειες στα κείμενα του Πλεύρη στον Ελεύθερο Κόσμο ο Ζαφειρόπουλος τις κάνει.
 rednotebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου