Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Δηλώνουμε παρών !!!!!

Μπήκαμε πλέον καθαρά σε προεκλογική τροχιά. Οι στρατοί παρατάσσονται και είναι πανέτοιμοι για τη μεγάλη αναμέτρηση. Μια άνιση αναμέτρηση. Ποιο είναι όμως το διακύβευμα; Τι παίζεται και γιατί;
 Το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, η πιο εξελιγμένη μορφή κεφαλαίου, έτοιμο από πάντα αφού συσώρευσε όλο το χρήμα μέσα από τα χρηματιστηριακά παιχνίδια του προχώρησε στη δεύτερη φάση του σχεδίου που... λεγόταν παγκοσμιοποίηση... Μια διαδικασία που ενοποίησε τις αγορές , με πίεση στο εργατικό δυναμικό και την αξία της εργασίας των αναπτυγμένων χωρών με φτηνά εισαγόμενα εργατικά χέρια από αναπτυσσόμενες χώρες και αφαίρεσε από τα κράτη το έσοδο της φορολογίας,του κέρδους δηλαδή από τα προϊόντα που εισάγονταν με αύξηση του κέρδους για αυτούς που τα εξήγαγαν! Παράλληλα προχώρησαν σε υπερεθνικούς θεσμούς διοίκησης που προοδευτικά υποκαθιστούσαν τις ντόπιες κυβερνήσεις αποδυναμώνοντας έτσι και το τελευταίο οχυρό της εργατικής τάξης που ήταν οι αστική δημοκρατία και ο κατά διαστήματα έλεγχος των διαχειριστών του συστήματος!Τώρα η λειτουργία της αγοράς και των διακρατικών θεσμών γίνεται απρόσκοπτα και ανεξάρτητα από τις τοπικές κυβερνήσεις και θεσμούς! Η επόμενη φάση του σχεδίου ήταν να δημιουργηθεί η πλασματική έλλειψη πλαστικού χρήματος που έχει συσωρευτεί στα χέρια τους δημιουργώντας έτσι περαιτέρω πίεση στην πραγματική παραγωγική διαδικασία και στην αξία της εργασίας! Είναι η φάση που βιώνουμε σήμερα με τους πιο ευάλωτους κρίκους της αλυσίδας, όπως η Ελλάδα  να μοιάζουν σαν καρυδότσουφλο στο κύμα που έρχεται.
 Οι ντόπιες κυβερνήσεις ανδρείκελα, ανήμπορα να αντιδράσουν, ή ενίοτε απευθείας εντολοδόχοι τους όπως ο Παπαδήμος ! Στόχος πια η συσσώρευση και τον μέσων παραγωγής και των πλουτοπαραγωγικών πόρων στα χέρια τους με ακόμα περισσότερο απαξίωση της εργασίας ! Από την φάση της εισαγωγής στις χώρες  Πακιστανών και Κινέζων περάσαμε στην φάση της δημιουργίας ιθαγενών "πακιστανών "! Τώρα θα σφαζόμαστε με τους μετανάστες για το μηνιάτικο των 300 ευρώ ανασφάλιστης εργασίας!
Και η αριστερά , το κίνημα , οι λαοί; Πως τοποθετούνται σε όλη αυτή την διαδικασία; Ποιες λύσεις προτείνουν; Πως αντιδρούν; Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Παρακολουθούν άναυδοι την κίνηση αυτή και εξαντλούνται σε απλές διαπιστώσεις. Τα διάφορα ακτιβιστικά κινήματα εξαντλούν την δραστηριότητα τους σε ειδικούς σκοπού ςδράσεις που για το σύστημα είναι ανώδυνες!
Μόνο σήμερα αρχίζει να γίνεται κοινή συνείδηση ότι κάπως πρέπει να αντιδράσουμε! Αλλά και να καταλήξουμε σε προτάσεις και λύσεις απέναντι στην λαίλαπα των τραπεζιτών! Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ !!!!!
Έτσι η Ελλάδα περνά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος! Είναι η πρώτη αναμέτρηση του συστήματος με το λαό στη νέα ιστορική φάση που περάσαμε! Δυστυχώς για αυτούς διάλεξαν λάθος χώρα για τα πειράματα τους! Διάλεξαν ένα λαό που δε συμβιβάζεται με το αίσθημα της σκλαβιάς ! Έχει μια μακρά ιστορία απονενοημένων αγώνων και μοιάζει έτοιμος να δώσει και τώρα την μάχη!
Επέλεξε σαν αιχμή του δόρατος τον Σύριζα και θα δώσει τη μάχη της αξιοπρέπειας και της ύπαρξης του με αυτόν! Είναι μάχη χωρίς αύριο! Το σύστημα έχει βγάλει όλα τα όπλα από τη φαρέτρα! Νεοφιλελεύθερους θαυματοποιούς, σοσιαλδημοκράτες διαχειριστές ,δήθεν αριστερούς ανανεωτικούς Νέστορες, δήθεν κομουνιστές ''ασυμβιβαστους "! Κανάλια , τράπεζες ,δημοσκόποι ,ντόπιοι και ξένοι όλοι στον αγώνα της επιβίωσης! Της δικής τους επιβίωσης και του συστήματος τους! Και απέναντι εμείς! Δε δικαιούται να λείπει κανείς ! Οι δήθεν αριστερίστικες διαφοροποιήσεις είναι απολίτικες και ανιστόρητες ψευτοανταρσίες ! Στη σύγκρουση με το κεφάλαιο δεν μπορεί να λείπει κανείς! Αν θέλουμε η αριστερά να έχει ένα όνομα και μια προοπτική σε πανευρωπαϊκό επίπεδο οι εμπνευστές του σχεδίου πρέπει στις 17 Ιούνη να υποστούν την οδυνηρότερη ήττα και η αριστερά με το  Σύριζα να σχηματίσει κυβέρνηση στην Ελλάδα! Οι λαοί όλης της Ευρώπης έχουν κρεμάσει τις ελπίδες τους στο λαό που δεν συμβιβάστηκε ποτέ με την υποτέλεια!

Και εμείς θά είμαστε παρόντες στη μάχη !!
 
Δημήτρης Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου