Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

TO ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ…Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΝΟΔΟ!


Σε περιόδους όξυνσης της οικονομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, μεγαλώνει και το βάθεμα της περεταίρω φτωχοποίησης όλο και μεγαλυτέρων τμημάτων του λαού και κυρίως των εργαζόμενων και των νέων.
Σε αυτές ακριβώς τις περιόδους, το σύστημα, επειδή διαβλέπει ότι δημιουργούνται κινηματικές διαδικασίες αμφισβήτησής του, αλλά ακόμη και ανατροπής του, βγάζει από την «φαρέτρα» του ένα από τα δηλητηριασμένα βέλη του, εκείνο του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του άκρατου εθνικισμού.
Έτσι και στην Ελλάδα, λοιπόν, όπου τα τρία τελευταία χρόνια σημειώθηκαν μεγάλες ανατροπές σε βασικά εργασιακά κεκτημένα και κοινωνικά δικαιώματα, η ανεργία αγκάλιασε όλο και περισσότερους πολίτες, η βία και η καταστολή από την πλευρά του κράτους χτύπησε το κίνημα αλύπητα, ήρθε να παίξει και τον ρόλο της η ακροδεξιά φασιστική ιδεολογία.
Αφού το φασιστικό ΛΑ.Ο.Σ αφομοιώθηκε μαζί με τα άλλα δυο μεγαλοαστικά κόμματα, το σύστημα
της μιντιοκρατίας, της τραπεζοκρατίας και κλεπτοκρατίας ενεργοποίησε την νεοναζιστική ‘’ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ’’ και την έβαλε σε εντεταλμένη υπηρεσία για να αποπροσανατολίσει την νέα γενιά και την εργατική τάξη, αλλά και για να τις διαποτίσει με το ρατσιστικό φυλετικό μίσος.
Η ‘’ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ’’ και οι τραμπουκικές ομάδες που έχει συγκροτήσει κυρίως με νέα άτομα -που έχουν παγιδευτεί στην φασιστική ιδεολογία- προβαίνουν πια ανοιχτά σε βιαιοπραγίες και δολοφονικές ενέργειες, με θύματα κυρίως τους μετανάστες , αλλά και αγωνιζόμενους πολίτες. Δημιουργούν την ψευδαίσθηση στην κοινωνία ότι αν εκδιωχθούν όλοι οι μετανάστες από την Ελλάδα θα λυθούν όλα τα προβλήματα των πολιτών και το σύστημα θα αποκτήσει «ανθρώπινο» πρόσωπο.
Δρώντας ως μαφιόζικη συμμορία χτυπά πάντα ανυπεράσπιστους ανθρώπους, ορμώντας τους κατά ομάδες με μαχαίρια και ρόπαλα στο όνομα δήθεν της εθνικής υπερηφάνειας, στο όνομα ενός δήθεν πατριωτισμού και μιας τάχα φιλολαϊκής πολιτικής! Μα, αλήθεια, πόσο ειρωνικό! Στην ουσία, όμως, αυτό που κάνουν είναι να προσφέρουν την καλύτερη υπηρεσία στο καταρρέον πια σύστημα της εγχώριας και διεθνούς ολιγαρχίας, που βλέπει με ευχαρίστηση ένα κομμάτι της κοινωνίας, αντί να παλεύει για την ανατροπή του, να ασχολείται με εθνικιστικές υστερίες, ρατσιστικά αμόκ, και ευχές για νέες αυτοκρατορίες….
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, το κίνημα, αλλά και το σύνολο του λάου μας που αντιμάχεται το υπάρχον σύστημα πρέπει να αποκρούσει με όλες του τις δυνάμεις το φασιστικό ιδεολόγημα της ‘’ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ’’, να διαλύσει τις ρατσιστικές αντιλήψεις και, μαζί με όσους σήμερα υποφέρουν και βρίσκονται στο περιθώριο της απελπισίας, να ανοίξει τον δρόμο που θα βάλει τον άνθρωπο πάνω από κέρδη, ζημίες, ρατσισμούς και φοβίες.
Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον.. Δε θα πεθάνει μόνος του... ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ
(Από το τραγούδι «Ο φασισμός» που ερμήνευσε η Μαρία Δημητριάδη)

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΓΑΡΩΝ
(Αν θέλετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας, μπορείτε να μας στείλετε στο e-mail: antifa.d.m@gmail.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου