Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Guardian: Όσο οι Έλληνες ψηφίζουν με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον, Ελλάδα και Ευρώπη θα μείνουν για πολλά χρόνια στην ίδια κατάσταση!

 
Η παραπάνω φωτογραφία αναδείχτηκε από το Guardian ως μία από τις 19 καλύτερες φωτογραφίες του 2012. Ιδιαίτερο, όμως, ενδιαφέρον έχει ο συνοδευτικός σχολιασμός που παραθέτει η υπεύθυνη για τη στήλη δημοσιογράφος, Sarah Gilbert:
«Πρόκειται για την τελευταία προεκλογική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, δηλαδή του αρχηγού του ελληνικού συντηρητικού κόμματος, πριν από την εκλογική του νίκη τον Ιούνιο. Μπορείτε να δείτε τον ενθουσιασμό των νεαρών υποστηρικτών που κυματίζουν τις σημαίες τους και ανάβουν τους πυρσούς τους. Ο φωτισμός ήταν καλός και δίνει μία όμορφη φωτογραφία, όμως όταν την κοιτάζω βλέπω κάτι διαφορετικό: Βλέπω ότι ο ελληνικός λαός συνεχίζει να υποστηρίζει ένα παλαιό στυλ κομματικής πολιτικής, όταν όλοι χρειαζόμαστε εκεί κάτι καινούργιο. Η πλειοψηφία των ανθρώπων στην Ελλάδα
ψηφίζει για το προσωπικό της συμφέρον και όχι για το συμφέρον της χώρας. Αν αυτό δεν αλλάξει, θα παραμείνουμε στην ίδια κατάσταση για χρόνια.»
 
papaioannou-giannis.net
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου