Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Μάγιας δεν σας έχουμε ανάγκη...

Του Καρτέσιου

…μπορούμε και μόνοι μας να καταστρέψουμε τον κόσμο. Όχι ολόκληρο, αλλά τους μικρούς μας κόσμους. Αν καταστραφεί ο κόσμος του καθένα, τι απομένει άραγε; Πόσο να τρομάξει κάποιος που χάνει τον κόσμο του για το αν θα καταστραφεί ο κόσμος ολάκερος;
Οι θρήνοι αξιολογούνται σε προσωπικό επίπεδο. Όταν θρηνείς τα δικά σου, δύσκολα στέκεσαι στων άλλων, των άγνωστων. Το 2013 θα είναι μια χρονιά καταστροφής πολλών προσωπικών κόσμων. Δε μπορούμε να το δούμε. Ούτε καν να το φανταστούμε. Ακόμη και οι πλέον αισιόδοξοι όμως θα τα βρουν σκούρα.
Ναι, σαφώς και θα βρούμε περιθώρια για να χωρέσουμε το χιούμορ μας. Είμαστε πλακατζήδες, είναι γνωστό. Βέβαια θα αποκτήσουμε ένα λίγο πιο μαύρο και μακάβριο χιούμορ. Ε, τι να γίνει, τα αστεία είναι φτιαγμένα από υλικά της πραγματικότητας.
Ναι, οι τράπεζες πιθανόν να δώσουν κάποια δάνεια το 2013 σε όσους μικρομεσαίους δεν είναι
ακόμη στον Τειρεσία. Δάνεια που θα πάνε στα χρέη για τις ασφαλιστικές εισφορές τους και τους προμηθευτές. Οι οποίοι προμηθευτές θα τα δώσουν για να ξεχρεώσουν τις πρώτες ύλες που είχαν εισάγει, οπότε φεύγουν εν ριπή οφθαλμού τα χρήματα από την αγορά.
Ναι, το Κράτος μάλλον θα δώσει και κάποια χρήματα στον ΕΟΠΥΥ για να πληρωθούν οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι θα τα δώσουν στις φαρμακαποθήκες, οι οποίες θα τα δώσουν στις φαρμακοβιομηχανίες του εξωτερικού καθώς μόνο το 2% των γενόσημων φαρμάκων παράγονται στην Ελλάδα, ενώ για τα γνήσια ας μην το συζητήσουμε.
Κι έτσι, θα κυλήσει η οικονομία. Δηλαδή ο μικρομεσαίος που θα έχει δανειστεί από την τράπεζα για να ξεπληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές, θα χρωστάει πλέον και στην τράπεζα αλλά και στο ταμείο του τις επόμενες εισφορές. Σήμερα, έξυπνη επιχειρηματική κίνηση θεωρείται το να κλείσεις το μαγαζί σου πριν αποκτήσεις χρέη.
Αυτή είναι μια λογική που ήδη διευρύνεται. Φέτος είναι η τελευταία φορά που δίνονται δώρα σε συνταξιούχους και μισθωτούς του Δημοσίου. Αυτό, αποτελεί την τελευταία ευκαιρία πολλών καταστηματαρχών να ξεστοκάρουν όσο μπορέσουν για να βάλουν λουκέτο στην αρχή του νέου χρόνου.
Δεν πρέπει να αντέξει ο μικρός επιχειρηματίας. Είναι κι αυτό προαπαιτούμενο της επόμενης δόσης. Πρέπει κι αυτός να ενταχθεί στη στρατιά των ανέργων. Να φτάσει αυτή η στρατιά τα δύο ή ακόμη καλύτερα τα τρία εκατομμύρια ώστε ακόμη και το ξεροκόμματο να θεωρείται αμοιβή. Αυτός είναι ο πραγματικός ανταγωνισμός που ονειρεύεται το λεφούσι των τροϊκανών και των αρχόντων μας. Να ανταγωνίζονται οι εξαθλιωμένοι για το ποιος θα προσφέρει φθηνότερα το τομάρι του.
Αν γλιτώσει από τα χαράτσια, τους φόρους, τα χρέη στην τράπεζα και τα χρέη στο ασφαλιστικό του ταμείο, ο μικρέμπορος θα πρέπει να παλέψει τις νέες τιμές της ΔΕΗ. Η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ δε θα γίνει φυσικά σε μία φάση, αλλά σε τρεις. Διότι το Κράτος είναι πονηρό. Δε θα σου φορέσει ένα 15 – 20 – 30% με τη μία στο τιμολόγιο, αλλά ένα 10% στην αρχή, ένα δεύτερο 10% στο ήδη προσαυξημένο τιμολόγιο με το προηγούμενο 10% και ένα τρίτο 10% στο ήδη προσαυξημένο κατά ήδη δύο φορές προσαυξημένο τιμολόγιο, έτσι ώστε η τελικά αύξηση να είναι κατά άλλο ένα 30 – 40 – 50% μεγαλύτερη από την «ονομαστική». Και αυτό το κόλπο, το Κράτος το βαφτίζει διευκόλυνση.
Η αύξηση της τιμής του ρεύματος, όπως ομολογεί η κυβέρνηση, είναι μνημονιακή επιταγή. Και πράγματι είναι. Με την απελευθέρωση της ενέργειας, οι «επενδυτές» που ίσως έρθουν να επενδύσουν στο χώρο θα πρέπει να βρουν ένα έτοιμο υπερκερδοφόρο έδαφος. Να ξεκινήσουν, δηλαδή, τη δική τους τιμολόγηση με βάση μια αρκετά αυξημένη τιμή ώστε όταν δημιουργήσουν το νέο καρτέλ τους να κάνουν έφοδο από πλεονεκτικότερη θέση και να πετύχει το πλιάτσικο.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης το είπε ξεκάθαρα μιλώντας για τις μελλοντικές επενδύσεις των πολυεθνικών στην Ελλάδα: «Δίνουμε το δικαίωμα στον επενδυτή να αυτοαδειοδοτηθεί και να μη χάνει χρόνο με τις αρμόδιες υπηρεσίες»!!! Ο κ. Χατζηδάκης είπε επίσης ότι θα αυτοαδειοδοτείται ο «επενδυτής» σε θέματα που δεν άπτονται της αρχαιολογίας και του περιβάλλοντος. Αηδίες! Ποιος θα το κρίνει αυτό; Απλώς ο επενδυτής θα κρίνει ότι δεν άπτονται και θα στήσει την βιομηχανία του όπου γουστάρει. Όταν ίσως κάποια στιγμή, κάποια επιτροπή κρίνει ότι ο επενδυτής γάμησε και αρχαία και περιβάλλοντα, σιγά να μην τον ενοχλήσουν.
Αν το τολμήσουν, ο «επενδυτής» θα χρησιμοποιήσει τη γνωστή ασπίδα του ότι δηλαδή απασχολεί 300 σκλάβους κι αν τον κλείσουν, αυτοί οι σκλάβοι θα μείνουν στο δρόμο. Οπότε τι θα γίνει; Θα τη γλιτώσει με ένα πρόστιμο που θα ανέρχεται στο 1 εκατομμυριοστό των κερδών του κι εκείνος αν είναι καλόψυχος θα το πληρώσει, αν δεν είναι θα πάει στη δικαιοσύνη και ζήσε Μάη μου να πάρεις το πρόστιμο.
Με αυτόν τον τρόπο, λέει ο κ. Χατζηδάκης, ότι θα παταχθεί η γραφειοκρατία! Δηλαδή δίνοντας το δικαίωμα στον καθένα να μολύνει και να καταστρέφει ό,τι γουστάρει. Το υπαρκτό τέρας της γραφειοκρατίας που οι ίδιοι οι Χατζηδάκηδες δημιούργησαν γίνεται άλλοθι για ρυπογόνες και ανεξέλεγκτες «γαλέρες» του χάρου.
Γι’ αυτό, λοιπόν, η κυβέρνηση επιλέγει να καταργήσει το Δημόσιο παρά να το βελτιώσει. Καταργώντας άτσαλα το Δημόσιο καταργεί τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι παρεμπιπτόντως υπάρχουν, λειτουργούν και παρεμβαίνουν με ιδιαίτερη αυστηρότητα στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ολλανδία και σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.
Εδώ όμως ΠΡΕΠΕΙ να καταργηθούν. Το γιατί, είναι προφανές.
Έχουμε, λοιπόν, και λέμε: Καταστροφή των μικρομεσαίων, πολλαπλασιασμός της ανεργίας, κατάργηση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων, ανεξέλεγκτες ρυπογόνες βιομηχανικές δραστηριότητες, κατασχέσεις, ανασφάλιστοι πολίτες, αστυνομική και παρακρατική βία, «πράξεις νομοθετικού περιεχομένου» που καταργούν εντελώς και στην κυριολεξία το Σύνταγμα, ευτυχισμένο το 2013.
Τι κι αν η Γη θα συνεχίσει να γυρίζει μετά τις 21 Δεκεμβρίου του 2012; Ο δικός μας κόσμος θα καταστραφεί. Εκτός…. εκτός κι αν αποφασίσουμε να καταστρέψουμε εμείς τον δικό τους κόσμο. Πάντως το να συνυπάρξουν αρμονικά ο κόσμος μας κι ο κόσμος τους είναι ανέκδοτο ακόμη και για τον Κοέλιο. Ένας από τους δυο κόσμους θα τελειώσει και οι προβλέψεις μέχρι στιγμής είναι εναντίον μας.

Πηγή: kartesios.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου