Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Η El Dorado το 'κανε το χριστουγεννιάτικο θαύμα της!


Για άλλη μια φορά, χρονιάρες μέρες όπως λένε, η Eldorado Gold έκανε τα αδύνατα δυνατά για να
ανεβάσει τη χαμηλή θερμοκρασία στο δάσος των Σκουριών. Η εν λόγω εταιρεία, ως αξιόπιστος επενδυτής κατά τα λεγόμενα του υπουργού ΠΕΚΑ και απόλυτος θεματοφύλακας του περιβάλλοντος κατά το δήμαρχο Αριστοτέλη, απλά αυθαιρετεί.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 24/12/2012 κάτοικοι διερχόμενοι από το δημόσιο δασικό δρόμο κατά τη διάρκεια περιήγησής τους στο βουνό, συναντήθηκαν και πάλι με τα μαυροφορεμένα ανδρείκελα της εταιρείας. Δρόμος κλειστός, μπάρες κατεβασμένες, και απαιτήσεις από μέρους των ηλιθίων που νομίζουν ότι εργάζονται, εντελώς αλλοπρόσαλλες Παρά τη δικαστική απόφαση 788/2012 του πλημμελειοδικείου Πολυγύρου, η ελεύθερη πρόσβαση και διέλευση στο βουνό συνεχίζουν να απαγορεύονται. Η εταιρεία στην προσπάθειά της να δημιουργήσει μια τετελεσμένη κατάσταση, δε διστάζει να παρανομήσει ακόμη και με τον πιο καταφανή τρόπο.
Αξίωναν λοιπόν οι παλικαράδες από τους διερχόμενους κατοίκους την κατάθεση των προσωπικών τους στοιχείων, επικαλούμενοι και επιδεικνύοντας από μακριά την απόφαση του Δασαρχείου Αρναίας που καθιστά την Ελληνικός Χρυσός υπεύθυνη για την ασφαλή διέλευση στο κομμάτι του δρόμου που περνά δίπλα από το μελλοντικό όρυγμα. Οι κάτοικοι από την πλευρά τους, οι κατά την εταιρεία πεινασμένοι και απελπισμένοι ιθαγενείς, αντέδρασαν και φυσικά αρνήθηκαν. Η όποια προσπάθειά τους για μια λογική συνενόηση, αφού έτυχε να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους όπως και το περιεχόμενο της απόφασης του Δασαρχείου, έπεφτε στο κενό συναντώντας την ειρωνία και τα χαζοχαμόγελα των σεκιουριτάδων. Η ένταση κορυφώθηκε μόλις διαπιστώθηκε πως οι θρασύτατοι σεκιουριτάδες βιντεοσκοπούσαν με φορητή κάμερα εστιάζοντας στα πρόσωπα των κατοίκων και στις πινακίδες των αυτοκινήτων. Όταν αντιλήφθηκαν πως οι κάτοικοι δε θα υποχωρούσαν και ότι ήδη είχαν καλέσει την αστυνομία, σήκωσαν τη μπάρα δηλώνοντας με τον πιο ηλίθιο τρόπο πως τα στοιχεία των παρευρισκόμενων είχαν ήδη καταγραφεί και πως πλέον η διέλευση ήταν ελεύθερη.
Η άφιξη της αστυνομίας έλυσε τελικά το μυστήριο. Η απόφαση της εταιρείας να κλείνει το δημόσιο δρόμο αποτελεί αυταπάγγελτο αδίκημα.Οι τρεις σεκιουριτάδες θα συλλαμβάνονταν. Τώρα το γιατί έπρεπε να συλληφθούν οι τρεις ανόητοι που προφανώς εκτελούσαν εντολές και όχι οι εντολοδόχοι τους δηλαδή τα μεγαλοστελέχη της εταιρείας, αποτελεί μια άλλη πολύ πιο σοβαρή ιστορία.

Τελικά οι τρεις συνελήφθησαν, όμως την τελευταία στιγμή όντας πιστοί στο ύφος και το περιεχόμενο της» δουλειάς» τους , υπέδειξαν τέσσερις από τους κατοίκους ψευδολογώντας ότι τους απείλησαν, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν και αυτοί στο Α.Τ. Αρναίας. Καταθέσεις επί καταθέσεων, κρύο και ταλαιπωρία. Σαν να μην έφτανε αυτό, κάτω απ” το τμήμα άρχισαν να συγκεντρώνονται οι ας πούμε εργαζόμενοι της εταιρείας. Όταν μετά από δεκάδες τηλεφωνήματα κατάφεραν να μαζέψουν καμιά σαρανταριά εθελόδουλους, αντρώθηκαν και άρχισαν να βρίζουν και να προπηλακίζουν οποιονδήποτε αναγνώριζαν ως αντιδρώντα στην εξόρυξη χρυσού. Αυτό συνεχίστηκε για πέντε περίπου ώρες και έδωσε την ευκαιρία στους εσκεμμένα λίγους αντιδρώντες που ήταν απ” έξω, όπως και στους διάφορους περαστικούς, να διαπιστώσουν για άλλη μια φορά ότι ΜΟΝΟ όσοι δουλεύουν στα μεταλλεία έχουν παιδιά και είναι προκομμένοι και νοικοκύρηδες…

Τελικά μετά από πολύωρη διαβούλευση παρουσία δικηγόρων, και έπειτα από την ανάκληση των κατηγοριών που βάραιναν τους προσαχθέντες κατοίκους, οι τελευταίοι αποδέχτηκαν και αποφάσισαν ότι το επεισόδιο μπορούσε να τελειώσει εκεί. Αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι γύρω στις οχτώ το βράδυ, ενώ οι «προκομμένοι» όπως κατ” εντολή κατέφθασαν κατ” εντολή εξαφανίστηκαν.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Από το antigoldgreece.gr

Δείτε το βίντεο για τo σκάνδαλο Πάχτα - επένδυσης χρυσού στο FRANCE2 / υπότιτλοι:

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου