Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Αγωνία για την οικονομία, διχασμός για την κυβέρνηση

Την αγωνία τους για την οικονομία και την πολυπόθητη ανάπτυξη αλλά και την έλλειψη εμπιστοσύνης τους προς τα κόμματα και τη διαχειριστική τους ικανότητα δηλώνουν οι ερωτηθέντες Έλληνες πολίτες σε δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον αυριανό, κυριακάτικο Τύπο, έναν μόλις μήνα μετά τις εθνικές εκλογές και το σχηματισμό συμμαχικής κυβέρνησης.
Σε έρευνα της Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», οι πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι από τα κόμματα ενώ στην πλειονότητά τους ζητούν κυρίως ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, δίνοντας προτεραιότητα στην πραγματική οικονομία.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 23,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%, το ΠΑΣΟΚ 11,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4%, η Χρυσή Αυγή 7,4%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,7% και το 4,8%.
Στις θετικές γνώμες για τους πολιτικούς αρχηγούς, πρώτος έρχεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης με ποσοστό 61,5%, δεύτερος, ο Αντώνης Σαμαράς με 50,9%, τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με
42,8%, τέταρτος ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 35,7% και ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος (30,4%), η Αλέκα Παπαρήγα (23,5%) και ο Νίκος Μιχαλολιάκος (18,9%).
Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας δείχνει και η δημοσκόπηση της MRB για τη «Real News», όπου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος με ποσοστό 21,7%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 10,1%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,3%, Χρυσή Αυγή 6,1%, Δημοκρατική Αριστερά 5,1%, ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 4,1%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι 18,5%.
Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα, ενώ σε ποσοστό 42,7% θεωρούν αρνητική εξέλιξη την κυβερνητική συνεργασία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.

tvx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου