Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΠΛΗΞΗ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ!!!Ως βόμβα ακούσθηκε η είδηση ότι οι εργάτες της Χαλυβουργίας αποφάσισαν αιφνιδιστικά στη Γενική Συνέλευσή τους, κατόπιν εισήγησης της Διοίκησης του Σωματείου τους, να αναστείλουν, μετά από εννιά ολόκληρους μήνες απεργιακών κινητοποιήσεων, την απεργία τους!!!

Όπως έγινε γνωστό, από τους 150 παρόντες, 107 τάχθηκαν υπέρ της αναστολής, 14 κατά και 29 δεν ψήφισαν.
Στη συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Εργασίας, Ι. Βρούτση, το σωματείο των εργαζομένων στην εταιρεία κατέθεσε τα αιτήματά του για απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από τις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας Ελλάδος και την επαναπρόσληψη απολυμένων και ανέμενε σήμερα την απάντηση του υπουργού.

«Ζητήσαμε την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από την Ελληνική Χαλυβουργία, που αστυνομοκρατείται από την περασμένη Παρασκευή», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου, Γ. Σιφωνιός, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο εργοστάσιο για το σωματείο και τα μέλη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εργοδοσία του Μάνεση δεν έκανε δεκτό το αίτημα για επαναπρόσληψη των απολυθέντων εργαζομένων, ζήτησε να σταματήσει άμεσα η απεργία και υπογράμμισε ότι οι εργασίες και η απασχόληση στη Χαλυβουργία είναι συνάρτηση της επανεκκίνησης των έργων για τους αυτοκινητοδρόμους!

Συνδικαλιστικοί κύκλοι έκριναν ως πρώτου μεγέθους έκπληξη την αναστολή της απεργίας των Χαλυβουργών, η οποία είχε τη συναίνεση (και) των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ και διατύπωναν πολλά ερωτήματα και απορίες για την εξέλιξη.

Στο μεταξύ πολιτικοί παρατηρητές από το χώρο της Αριστεράς εξέφραζαν την απορία τους γιατί δεν έγινε για άλλη μια φορά δεκτή πρόταση, την οποία έφερε στο προσκήνιο η Iskra (πατήστε εδώ), για συντονισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς, προκειμένου να αναληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και θετική έκβαση του αγώνα των Χαλυβουργών.

Τέλος, οι ίδιο κύκλοι, τόνιζαν ότι για άλλη μια φορά παρουσιάσθηκε, χωρίς περιτυλίγματα, το άγριο και αποκρουστικό ταξικό πρόσωπο της συγκυβέρνησης Α. Σαμαρά- Ε. Βενιζέλου-Φ. Κουβέλη, το οποίο προσλαμβάνει πρωτοφανείς αυταρχικές και επιθετικές διαστάσεις σε βάρος των εργαζομένων.

Τόσο οι εξελίξεις στην ΑΤΕ, το νέο πακέτο-σοκ των 15 δις όσο και η άγρια αστυνομική επιχείρηση εναντίον των απεργών Χαλυβουργών, καταδεικνύουν ότι μάλλον ο τόπος βρίσκεται ενώπιον της πλέον παραδομένης , αυταρχικής, ταξικής και επικίνδυνης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης!

Το γεγονός αυτό θέτει όλους τους δημοκράτες πολίτες αυτής της χώρας και ιδιαίτερα τις δυνάμεις της Αριστεράς προ πελώριων ευθυνών για ένα μεγάλο, ισχυρό, ενωτικό και αποτελεσματικό αριστερό-προοδευτικό δημοκρατικό μέτωπο!

iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου