Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΜΕ 15 ΔΙΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!


ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ! ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!

ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ!

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ). Στο πλαίσιο της συνάντησης της κυβέρνησης με το κλιμάκιο της τρόικας, διεξήχθη και η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών Α. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη, για να γίνει η σχετική ενημέρωση από τον Γ. Στουρνάρα.

Η ενημέρωση διήρκησε 2,5 ώρες, μετά το πέρας της οποίας έγιναν δηλώσεις από τον Φ. Κουβέλη, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα οριζόντιων περικοπών. Με αυτή την αμφίσημη δήλωση, αφήνεται ανοιχτό το πεδίο από την κυβέρνηση για τις λεγόμενες «παρεμβάσεις» οι οποίες,
πάντα κατά τον πρόεδροΔΗΜΑΡ, θα είναι «δίκαιες»... της

«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο να ματώνει. Αγωνιζόμαστε να βρούμε λύσεις και να κάνουμε δίκαιες παρεμβάσεις. Διεκδικούμε την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και αναζητούμε τη συνολικότερη επαναδιαπραγμάτευση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη ενός νέου επικαιροποιημένου προγράμματος μέχρι το 2016, ώστε να εφαρμοστεί με ασφάλεια το πρόγραμμα περικοπών των 11,5 δισ. ευρώ. «Απαιτείται να αλλάξει το κλίμα διεθνως. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μια διαρκής αμφισβήτηση της παρουσίας της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική. «Όλοι θέλουν να συμβάλουν και όλοι αναζητούν εναλλακτικές επιλογές που δεν θα φέρουν επιπλέον ύφεση» τόνισε.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, υπήρξε καταρχήν συμφωνία σε ό,τι αφορά το πακέτο «ισοδύναμων μέτρων».

Σε συσκέψεις ως αργά χθες το βράδυ «κλείδωσε» το πλαίσιο κατευθύνσεων των περικοπών 11,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013-2014 καθώς και τα μέτρα για το φετινό Προϋπολογισμό, ύψους 3 δισ. ευρώ.

Στις 17.30 ξεκίνησε η συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Από την πλευρά της τρόικας, τα τεχνικά κλιμάκια συνέχισαν την Τετάρτη την εξέταση στο υπουργείο Οικονομικών (Νίκης) και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Οι Τόμσεν και Μαζούχ θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις ενώ αναμένεται ότι θα απορρίψουν ορισμένα μέτρα της ελληνικής πλευράς.

Ο μέχρι τώρα σχεδιασμός για τις συναντήσεις της τρόικας περιλαμβάνει ραντεβού ως και την 31η Ιουλίου. Εκτός απρόοπτου οι επικεφαλής θα αποχωρήσουν την Τετάρτη και θα επιστρέψουν πιθανότατα μετά τον Δεκαπενταύγουστο με στόχο, να ολοκληρώσουν από κοινού με την τρικομματική κυβέρνηση, το σχέδιο καταστροφής και λεηλασίας, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει σειρά σεναρίων μεταξύ των οποίων και η επιβολή πλαφόν στις συντάξεις για ποσά άνω των 2.000 ευρώ (κύρια και επικουρική).

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα τεθούν σύμφωνα με πληροφορίες και προτάσεις για:

Μείωση 5% σε όλες τις κύριες συντάξεις από 1.000 έως 1.400 ευρώ.
Μείωση 10% σε όλες τις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ.
Επιβολή πλαφόν ανώτατης σύνταξης μεταξύ 2.000 και 2.200 ευρώ.

Στη λίστα των μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι περιλαμβάνονται επίσης: περιορισμός της λίστας των δικαιούχων για προνοιακά επιδόματα, περικοπή στις δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων, περικοπή εφάπαξ, μείωση φαρμακευτικής δαπάνης, κλείσιμο - συγχωνεύσεις οργανισμών και νοσοκομείων, ισοδύναμα μέτρα για τις απολύσεις (1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις, μη ανανέωση συμβάσεων), μείωση μισθών και επιδομάτων στις ΔΕΚΟ, ακόμη και επιβολή διδάκτρων στους φοιτητές που δεν κατορθώνουν να αποφοιτήσουν στην ώρα τους.

Στο πλαίσιο μελέτης του ΚΕΠΕ προτείνεται μεταξύ άλλων και το ενδεχόμενο να καταβάλλεται ο μισθός των κληρικών κατά 50% από το Κράτος και κατά 50% από την Εκκλησία.

Όπως είναι φανερό το κύριο βάρος των περικοπών , αφορά τους τομείς της υγείας και της εργασίας, χαρακτηριστικά 5 δις ευρώ από τα συνολικά 11,7 δις ευρώ, των περικοπών της διετίας 2013-14, θα προέλθουν από το ψαλίδι στους μισθούς, τις συντάξεις, τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις νοσοκομείων και άλλες περικοπές που αφορούν τους τομείς υγείας και εργασίας.Το πραγματικό λαϊκό εισόδημα θα υποστεί, εκ νέου, καθίζηση.

Η αναδιαπραγμάτευση καθώς και οι δεσμεύσεις για καμία μείωση στους μισθούς και τις συντάξεις ανήκουν πλέον στην σφαίρα της προεκλογικής μυθοπλασίας της τρικομματικής «τρόικας εσωτερικού».

iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου