Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Εκδήλωση-συζήτηση για την ανάγκη δημιουργίας αντιφασιστικού μετώπου

Η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση για την ανάγκη δημιουργίας αντιφασιστικού μετώπου την Τετάρτη 25 Ιούλη, στις 7.30 μμ στην γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Παιανίας με ομιλήτη τον Θανάση Κούρκουλα απο την "Κίνηση απελάστε τονΡατσισμό", Σπύρου Στάμου 1 & βασιλέως Γεωργίου,

Η εκλογική επιτυχία της Χρυσής Αυγής αποθράσυνε τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής συμμορίας. Δεκάδες παραδείγματα επιθέσεων σε μετανάστες, αγωνιστές ακόμα και σε ανθρώπους που απλά δεν ταιριάζουν στα πρότυπα των "Αρίων". Όλα αυτά με την πλήρη ανοχή αν όχι ενθάρρυνση τους απο τα ΜΜΕ τα οποία αντί να αποκαλύψουν την παρακρατική τους δράση τους παρουσιάζουν ως άσπιλους, "αντισυστημικούς" πατριώτες, που επιτελούν κοινωνικό έργο, αποκρύπτοντας την πραγματική τους δράση ως συνεργάτες των δυνάμεων καταστολής και των αφεντικών.
Η μαζική απάντηση της κοινωνίας, των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας, που αγωνιζονται για την ανατροπή της μνημονιακής λιτότητας μπορεί να απομονώσει τους νεοναζί και να απαντήσει στο ρατσιστικό παραλήρημα της κυβέρνησης και των ΜΜΕ.

Οι αντιφασιστικές Πρωτοβουλίες που συγκροτούνται σε μια σειρά γειτονιές και πόλεις της χώρας χρειάζεται να στηριχθούν και να πολλαπλασιαστούν. Να κάνουμε μια ευρύτατη αντιρατσιστική καμπάνια που να επιχειρηματολογεί ότι για την κρίση φταίει ο τραπεζίτης και όχι ο μετανάστης, αφαιρώντας το ρατσιστικό έδαφος κάτω από τα πόδια των Χρυσαυγιτών.
Οι μετανάστες είναι αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής εργατικής τάξης, όχι κίνδυνος και απειλή. Η μόνη απειλή είναι ο Σαμαράς και η τρικομματική του μνημονίου και του ρατσισμού, που στρώνουν συστηματικά το δρόμο στους εγκληματίες νεοναζί. Από τη δική μας μεριά ας φροντίσουμε να ξεκουμπιστούν μια ώρα αρχύτερα, ακολουθώντας τους Παπανδρέου και Παπαδήμου στην αποστρατεία από την ενεργό πολιτική δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου