Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ: ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ!


Ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα το πρωί της Δευτέρας έξω από το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην είσοδο της μονάδας, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους.

Το προεδρείο του σωματείου και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης καταγγέλλουν ότι η αστυνομία υποχρέωσε τους εργαζόμενους να εισέρχονται ένας - ένας στο εργοστάσιο, επιδεικνύοντας τις ταυτότητές τους, καθώς και ότι δεν επέτρεψε την είσοδο στο προεδρείο του σωματείου.

Το γεγονός δημιούργησε ένταση και πολλοί χαλυβουργοί έμειναν για ώρα έξω από τις πύλες του εργοστασίου, κλείνοντας και τμήμα της εθνικής οδού.

Το προεδρείο του σωματείου κατήγγειλε την παρουσία της αστυνομίας στην είσοδο του εργοστασίου, επισημαίνοντας ότι εάν ο ιδιοκτήτης ήθελε να καταγράφονται τα στοιχεία των εργαζομένων θα έπρεπε να αναθέσει το έργο αυτό σε κάποιον εκπρόσωπο της επιχείρησης κι όχι στην αστυνομία!

Τελικά, η ένταση εκτονώθηκε και οι εργαζόμενοι εισήλθαν το εργοστάσιο.

Σημαντικός αριθμός εργαζομένων χαλυβουργών που απολύθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα μένουν αυτήν την ώρα στο δρόμο!

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη γενική συνέλευση των απεργών το Σάββατο αποφασίστηκε η αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και η επιστροφή στους χώρους δουλειάς, «εφόσον έχουν αποχωρήσει οι δυνάμεις των ΜΑΤ από την είσοδο του εργοστασίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου