Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

661 λιγότερα τμήματα στο ΕΣΥ μέχρι το τέλος του 2012!

Πολύ σκληρό και επώδυνο ήταν το "πρέσινγκ" το οποίο άσκησε χθες το απόγευμα η αντιπροσωπεία της τρόικας στην εμβρόντητη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας!
Το πρέσινγκ και οι απαιτήσεις της τρόικας ήταν τόσο σκληρές, που ο υπουργός Υγείας Αν. Λυκουρέντζος υποχρεώθηκε στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους να κάνει έκκληση για "συνειδητοποίηση των κινδύνων που διατρέχει η χώρα", ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάρ. Σαλμάς αναχώρησε εσπευσμένα μισή ώρα προτού ολοκληρωθεί η συνάντηση με την αντιπροσωπεία της τρόικας, προκειμένου να ενημερώσει προσωπικά τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο ανδρών δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από την "Α".

Από το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνουν ότι, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την αντιπροσωπείας της τρόικας, δεν ετέθη θέμα κατάργησης νοσοκομείων για το 2012, αλλά, σύμφωνα
με καλά πληροφορημένες πηγές της "Α", η αντιπροσωπεία της τρόικας έδειξε ξεκάθαρα τις διαθέσεις της για το 2013 - 2014 σχετικά με την τύχη μεγάλου αριθμού νοσοκομείων του ΕΣΥ...

Κατά τα λοιπά, μεταξύ των δύο μερών συμφωνήθηκε τα τμήματα και οι κλινικές του ΕΣΥ να μειωθούν κατά 661 μέχρι το τέλος του 2012, ενώ διαπιστώθηκε ικανοποίηση για την πορεία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και του σκαναρίσματος των χειρόγραφων συνταγών για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Από το υπουργείο Υγείας επίσης έρχεται η διαβεβαίωση ότι έχει ήδη υπολογιστεί το clawback (σ.σ.: υπέρβαση μηνιαίου πλαφόν για τη φαρμακευτική δαπάνη, την οποία οφείλουν να επιστρέψουν οι φαρμακευτικές εταιρείες στα ασφαλιστικά ταμεία) για τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2012 στα 152,6 εκατ. ευρώ και ο λογαριασμός αποστέλλεται ήδη στις εταιρείες. Επίσης, έχει υπολογισθεί το rebate (σ.σ.: επιστροφή κλιμακωτού ποσοστού επί του τζίρου των εταιρειών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το οποίο οφείλουν να επιστρέψουν οι εταιρείες) για τους δύο πρώτους μήνες του 2012 στα 10 εκατ. ευρώ περίπου.

avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου