Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Καλέ μας άνθρωπε, κυρ-Παντελή...Του Στασινού Καββαδία

Με παντελή έλλειψη φαντασίας και με Παντελή στο τιμόνι έκανε το ντεμπούτο της η νέα κόρη Δ.Τ. Η προίκα της σπουδαία: ο ποδοσφαιρικός αγώνας του ΠΑΟΚ και ένας αποκλεισμός των Εξαρχείων, μια εισβολή των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο, ένα μπιτόνι βενζίνας, τρεις μετανάστες: τι άλλο χρειάζεται ο σκηνοθέτης για να στήσει το πλάνο του και να προβάλλει τους ανατροπείς της σταθερότητας, την αποφασιστικότητα των αρχών και την επιβολή του νόμου και της τάξης.  
Του Στασινού Καββαδία
Μόνο ο Νίκος Μαστοράκης λείπει για να αισθανθούμε ένα ρίγος να μας διαπερνά... Και για πρωινό Άδωνις (γεν. -ιδος), να ομιλεί περί νοσοκομείων ως εάν επρόκειτο για τον ΑΒ! Διότι ποια διαφορά έχει το κρέας από το... κρέας; κατεψυγμένο το ένα, φρέσκο, ζωντανό το άλλο... Κι αν το ευλογήσουμε γίνεται κεφαλοτύρι τριγωνικό, και με κουλούρι μάς γυρίζει στο δεκατιανό των σχολικών διαλειμμάτων της μετεμφυλιακής Ελλάδας. Κι ακόμα το σήμα, που όπως παρατηρεί η καλή μου, οι Τέσσερις Τροχοί του Καββαθά θα κάνουν μήνυση για κλεψίτυπο.
Το αλαλούμ συνεχίζεται και καθώς τα γερασμένα ΜΜΕ αναζητούν τρόπους ανανέωσης, ο κ. Καψής, από του ΔΟΛ τα σπλάχνα βγαλμένος, με συμβούλους, διαβούλους κι εργαζόμενους σε μαύρη εργασία, σέρνει τον χορό στη χειραγώγηση της ενημέρωσης. Δίπλα στο κανάλι του, στην πολύφερνη νύφη της Ν.Δ., τη ΝΔΤ (Νέα Δημόσια Τηλεόραση), οι τρεις μοίρες να τη συνοδεύουν: το Μέγα Κλωθώ, σφιχταγκαλιασμένα πλέκει το μέλλον, το Σκάι Λάχεσις, τραβάει λαχνούς με το καλό και το κακό, και Άτροπος το Σταρ, φύλακας άγγελος των ιερών και των οσίων. Ελεύθερος σκοπευτής το άξιον κανάλι με «καλές μεταγραφές» για να στηρίξει πολιτικό με... εκτόπισμα.
Πανικόβλητοι που έχασαν τις μάχες των δεικτών, καταφεύγουν στη μάχη της σπέκουλας και των καναλιών για να φοβίσουν, να συντηρητικοποιήσουν και να απελπίσουν τον κόσμο. Η πολιτική τους επιβίωση εξαρτάται από το διαδόχους των ΥΕΝΕΔιτών και της γιωργαλάδικης προπαγάνδας του πες, πες, πες κάτι θα μείνει... Και για μας τι μένει; Πολλά: η ΕΡΤ που συνεχίζει να εκπέμπει, τα έντυπα μέσα που αντιστέκονται -κι οφείλουμε να τα στηρίζουμε-, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο που δύσκολα φιμώνονται και η ενωμένη φωνή ενάντια στα όσα επιτάσσει το διεθνές τραπεζοοικονομικό κατεστημένο που με νύχια και δόντια αγωνίζεται να μεταλλάξει τη δημοκρατία σε οργουελιανό υβρίδιο.
Κι εκεί που διαβάζουμε αυτά, νάσου και το παιδάκι του 902! Βρε, ποιος θα περίμενε από τα σπλάχνα του να ξεπεταχτεί ένα Ε.Τ. (Extra Terrestrial και όχι Ελληνική Τηλεόραση) ένα ακαθόριστο πλασματάκι που έρχεται από το πουθενά και οδηγεί στο άγνωστο, με αναδόχους υπεράκτιες εταιρείες, που θα μετατρέψουν το κουκουέδικο κανάλι του λαού σε κανάλι κεφαλαίου αγνώστου διαμονής, επιβεβαιώνοντας τον Πάνο Τζαβέλα που μας τραγούδαγε «καλέ μας άνθρωπε κυρ-Παντελή, έχεις κατάστημα κάπου στη γη...».
Η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου