Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Άρειος Πάγος: «Παράνομη η εξαήμερη εργασία σε επιχείρηση που εφαρμόζει πενθήμερο»

Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει το «φρένο» από τον Άρειο Πάγο στην καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε παράνομη την εξαήμερη εργασία σε επιχείρηση που εφαρμόζει πενθήμερο, επιβάλλοντας στον εργοδότη την υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης στον εργαζόμενο στο ύψος της αμοιβής που θα έδινε σε κάποιον άλλο μισθωτό, εφόσον τον απασχολούσε το Σάββατο.
Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος δικαίωσε τρεις εμποροϋπαλλήλους στις Σέρρες, στους οποίους ο εργοδότης τους απαιτούσε τη συνεχή απασχόλησή τους επί εξαήμερο με το πρόσχημα πως αυτό περιλαμβάνεται στη σύμβαση εργασίας. Ο
Άρειος Πάγος αποφάνθηκε πως η αναγραφή των ημερών δεν έχει την έννοια πως συμφωνήθηκε εξαήμερη εργασία, αλλά πως εντός πενθημέρου θα μπορούσε να περιλαμβάνεται και η εργασία του Σαββάτου, κατά την οποία λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα.
Αξίζει να σημειωθεί πως αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της αίτησης της ΓΣΕΕ για την ακύρωση των διατάξεων της «εργασιοκτόνας» 6ης Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου του 2012.

 http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου