Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Πρόγραμμα «κοινωνικού» τουρισμού ΟΑΕΔ 2013-2014

Οι ευφάνταστοι τίτλοι πάντα ήταν το φόρτε του ανάλγητου κράτους. Η κοινωνική του ευαισθησία πλέον αναλώνεται μόνο σε ότι αφορά τα οφέλη της ήδη πεθαμένης οικονομίας.Εκατόν δέκα ζεστά εκατομμυριάκια, το βάλσαμο για τις νεκροζώντανες τουριστικές επιχειρήσεις,το τυράκι για να αισθάνεται ο κάθε πικραμένος σημαντικό πιόνι της παρτίδας.
 ορεί το κράτος να κλείνει νοσοκομεία και ψυχιατρικά ιδρύματα, να τσεκουρώνει προνοιακά
επιδόματα, να αφήνει στο έλεος της Παναγίας ευπαθείς ομάδες, να σορτάρει στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, να επιβραβεύει την ασύδοτη εργοδοσία με τους χιλιάδες ανασφάλιστους δούλους της, αλλά προς θεού, θα σου επιτρέψει έστω και για λίγο να ζήσεις και εσύ τον μύθο σου στην Ελλάδα. Αρκεί βέβαια να βρίσκεσαι σε κάποια κατηγορία δικαιούχου.
Ποιο μισοάδειο ή μισογεμάτο ποτήρι. Εδώ δεν υπάρχει καν ποτήρι: η αναλγησία των εξουσιαστών δημιουργεί ανισότητες ακόμα και στην τάξη των ανέργων. Α,Β,Γ ,οι εθνικές κατηγορίες που μονομαχούν στις ουρές του ΟΑΕΔ. Προνομιοιυχοι και δικαιούχοι εγγεγραμμένοι,εναντίων ολοκληρωτικά  απόκληρων εγγεγραμμένων και το ματσάκι ήδη είναι χαμένο από τα αποδυτήρια. Οι άνεργοι που δεν παίρνουν επίδομα και οι μακροχρόνιοι άνεργοι ,είναι μια κατηγορία αόρατη για τα κοινωνικά αισθητήρια της εξουσίας. Αόρατοι είναι και οι εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι μαύροι.
Φανταστείτε αν για το κράτος, οι χρόνια και ζαμάνια εγγεγραμμένοι στα αρχίδια του ΟΑΕΔ, είναι παντελώς ανύπαρκτοι,οι άνθρωποι που έχουν πεταχτεί στα πεζοδρόμια, πόση αξία έχουν. Αν δεν μπορεί το κράτος να σε εκμεταλλευτεί, να σου ξεζουμίσει και το τελευταίο κέρμα, απλά σε χτυπάει στα βράχια ξανά και ξανά μέχρι να ψοφήσεις.
noumero11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου