Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Άδωνις Γεωργιάδης προς εργαζόμενους: «Έπρεπε να σας απολύσουμε για να καταλάβετε τι εστί βερύκοκο»


“ Ο υπουργός ξεχνά ότι οφείλει να ακούει με ιδιαίτερη προσοχή τους εργαζόμενους, οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα με τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, αφού αυτοί είναι που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τα δεκάδες προβλήματα και τα αδιέξοδα της κοινωνικά ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής, η οποία και καταστρέφει οτιδήποτε έχει απομείνει όρθιο, σχετικά με το κοινωνικό Κράτος.  ”

Το αναμφισβήτητο γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο των πραγμάτων και φοβάται την λαϊκή οργή, ήρθε να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σε σημερινή του εμφάνιση σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό.
Σε συζήτηση με την αντιπρόεδρο των εργαζομένων της Πολυκλινικής Αθηνών, Χριστίνα Ράπτη, ο υπουργός Υγείας και γνωστός τηλεβιβλιοπώλης, μίλησε για σοβιέτ, για απολύσεις, για αστική δημοκρατία, για αδυναμία των εργαζομένων να καταλάβουν το «σχέδιο» της κυβέρνησης.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι κάνουν «φασαρία», επειδή θα τους πάει ο υπουργός Υγείας από την Πολυκλινική Αθηνών ένα χιλιόμετρο παρακάτω και συγκεκριμένα στον «Ευαγγελισμό». Μάταια βέβαια η εκπρόσωπος των εργαζομένων προσπαθούσε να αρθρώσει λόγο και να μιλήσει για την κατακρεούργηση της δημόσιας Υγείας και το «κλείσιμο του ματιού» της κυβέρνησης στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Ο υπουργός Υγείας, σε ένα παραληρηματικό «ξέσπασμα», μίλησε για χιλιάδες ανέργους που έχουν μείνει χωρίς δουλειά, ξεχνώντας να αναφέρει ότι αυτό είναι αποκλειστκό δημιούργημα των κυβερνήσεων, τις οποίες υπηρέτησε και υποστήριξε με πάθος. Κατά τα άλλα ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν αισθάνεται καμιά ντροπή. Το αντίθετο μάλιστα. Αντιστρέφει και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, με έναν τρόπο που θυμίζει τις αλήστου μνήμης γκεμπελίστικες πρακτικές. Υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αισθάνονται ντροπή και όχι αυτοί που τόσα χρόνια με τις αποφάσεις τους διέλυσαν την Υγεία, κατέστρεψαν τα ασφαλιστικά Ταμεία, το ΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους είπε το απίστευτο «σιγά τα αυγά». Προφανώς ο υπουργός ξεχνά ότι οφείλει να ακούει με ιδιαίτερη προσοχή τους εργαζόμενους, οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα με τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, αφού αυτοί είναι που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τα δεκάδες προβλήματα και τα αδιέξοδα της κοινωνικά ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής, η οποία και καταστρέφει οτιδήποτε έχει απομείνει όρθιο, σχετικά με το κοινωνικό Κράτος.
Σε ένα απίστευτο παραλήρημα έπαρσης και αλαζονείας ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά: «Ο λαός εμάς ψήφισε». Σα να μη έφτανε αυτό ο μαινόμενος υπουργός, έχοντας χάσει τον έλεγχο, είπε ότι όλοι οι εργαζόμενοι «προέρχονται από την Σοβιετική Ένωση», καθώς και το απίστευτο: «Έπρεπε να σας απολύσουμε για να καταλάβετε τι εστί βερύκοκο». Την ίδια στιγμή φουσκώνοντας σα διάνος, κοιτούσε μειδιώντας τους δημοσιογράφους της εκπομπής σα να περίμενε να τον επιβραβεύσουν για όλα όσα έλεγε.
Κλείνοντας, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε την ατάκα του αιώνα, τονίζοντας ότι «Για μη χάσετε τη δουλειά σας, σας βγάζουμε σε διαθεσιμότητα», κάνοντας τους επιστήμονες του χώρου της Υγείας να τον χειροκροτήσουν ειρωνικά.
Ο υπουργός Υγείας, δεν έκανε καμιά αναφορά (προφανώς «ξέχασε») στις φήμες ότι το εισιτήριο στα νοσοκομεία θα αυξηθεί για τους ασφαλισμένους από τα 5 στα 25 ευρώ ενώ την ίδια στιγμή προωθείται η αποκλειστική χρήση γενοσήμων φαρμάκων και διπλασιάζονται οι τιμές των κανονικών. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα η Υγεία να είναι αποκλειστικό προνόμιο των εχόντων, παρόλο που οι ασφαλισμένοι δίνουν τεράστια ποσά κάθε χρόνο από τους φόρους και τις κρατήσεις τους για την δημόσια Υγεία.
http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου