Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΑΔΕΔΥ: 48ωρη απεργία και «εβδομάδα κινητοποιήσεων»

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ ενάντια «στην πολιτική των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων που υλοποιεί ευλαβικά η Κυβέρνηση, καθοδηγούμενη από την Τρόικα, με στόχο τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των δομών του Κοινωνικού Κράτους».
Η αρχή θα γίνει από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσει μια «εβδομάδα δράσης απεργιακών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων» έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.
Για την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί 48ωρη απεργία. «Στην απεργιακή αυτή κινητοποίηση θα επιδιώξουμε, ύστερα από συνεννόηση με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους κοινωνικούς φορείς, με τους οποίους είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, να διευρύνουμε τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις και με τη δική τους συμμετοχή», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.
Επιπλέον η ΑΔΕΔΥ καλεί «κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Δευτέρα 16 έως Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, καλούμε τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των εργαζομένων να αποφασίσουν -μέσα από Γενικές Συνελεύσεις- συλλαλητήρια και άλλες μορφές κινητοποιήσεων και να προτείνουν για την παραπέρα πορεία του απεργιακού αγώνα».
Την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει από κοινού, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών, για εκτίμηση των μέχρι τότε εξελίξεων, «προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά και απεργιακά βήματα στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα διαρκείας,  στο Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που θα συνέλθει σε συνεδρίαση το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013».

 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου