Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Σταυρίδης: Άντε γ...! Τι αντιδράτε στις ιδιωτικοποιήσεις;

Λίγο πριν αποπεμφθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, λόγω του ταξιδιού του με το τζετ του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο Στ. Σταυρίδης σε συνέντευξή του στην νορβηγική εφημερίδα Bergens Tidende με τίτλο «Πωλείται ηλιόλουστη χώρα με 11 εκατομμύρια πολίτες» προτείνει σε όσους αντιδρούν για τις ιδιωτικοποιήσεις «να πάνε να γ...», χαρακτηρίζοντας «ευλογία Θεού τις ιδιωτικοποιήσεις», ενώ καταλήγοντας και αφού έχει χαρακτηρίσει τους Έλληνες ανθρώπους με «μέτρια νοημοσύνη» προτείνει στη δημοσιογράφο Κριστίνα Πλέτεν να νοικιάσει μια από τις βίλες του στην Κεφαλονιά παρουσιάζοντάς της το φυλλάδιο της προσωπικής του επιχείρησης.
 Σύμφωνα με το Thepressproject που δημοσιεύει ηχητικά αποσπάσματα από την συνέντευξη, ο Σταύρος Σταυρίδης αναφέρει μεταξύ άλλων πως «οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ευλογία Θεού». «Επειδή φέρνουν επενδύσεις, δημιουργούν θέσεις εργασίας, δημιουργούν πλούτο. Ποιος άλλος βγαίνει να το πει αυτό, πως είναι ευλογία; Έχετε ακούσει κανέναν πολιτικό να το λέει αυτό στην Ελλάδα; Πολλοί λίγοι, τρεις, τέσσερις, πέντε. Ίσως ο πρωθυπουργός και άλλοι 3. Αλλά είναι γεγονός!», τόνισε.
Ερωτώμενος σχετικά με τις αντιδράσεις των κατοίκων που ζητούν το Ελληνικό να γίνει πάρκο όπως είχε αρχικά προγραμματιστείι ο Σταυρίδης απαντάει: «Κάνουν απλώς κήρυγμα. Λένε μόνο όχι, όχι, όχι! Άντε γ..! [Fuck you] Πες μου πώς θα γίνει! Συγγνώμη, έτσι έχει η κατάσταση. Μη μου λες γιατί δεν μπορεί να γίνει, αυτό είναι κοινή λογική. Πες μου πώς θα γίνει, πώς θα το κάνουμε πραγματικότητα.»
«Αν οι Έλληνες είχαν έστω μέτρια νοημοσύνη, ο Πειραιάς θα ήταν μεγαλύτερο λιμάνι κι απ’το Αμβούργο, εδώ και 10 χρόνια.Μακάρι να ζούσα στην Νορβηγία. Ή μακάρι να είχα γύρω μου Νορβηγούς και να ζω στην Ελλάδα», αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξης για να πάρει την απάντηση από τη δημοσιογράφο: «Μα στη Νορβηγία έχουμε μεγάλο δημόσιο τομέα». «Ναι αλλά δεν έχετε αρκετό ήλιο...», ανταπάντησε.
 http://www.dailymotion.com/video/x13qykn_%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B2%CE%B7%CE%B3%CF%8C-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF_news
O  Στ. Σταυρίδης υποστήριξε επίσης πως «η ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα εξαρτάται από τις αποκρατικοποιήσεις». «Είμαστε η τελευταία ελπίδα και το τελευταίο οχυρό της Ελλάδας. Αν πετύχουμε, θα δούμε όλο και περισσότερους Έλληνες να δουλεύουν στη χώρα τους με αξιοπρέπεια, ευτυχία και ευημερία.»
«Αυτοί είναι οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς, κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν. Αν αρχίσεις και κλαψουρίζεις ότι κάποιος εκμεταλλεύεται τη δυστυχία σου, είναι δική σου ευθύνη να γυρίσεις τα πράματα. C ‘est la vie [έτσι είναι η ζωή], είναι θέμα νοοτροπίας», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το ThepressProject, η δημοσιογράφος αναφέρει πως στο τέλος της συνέντευξης ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μας έδειξε τη μπροσούρα από ένα ξενοδοχείο που έχει στην Κεφαλονιά καθώς και τη δική του βίλα με δυο πισίνες. «Εδώ θα έπρεπε να βρίσκεστε τώρα. Νοικιάζουμε και βίλες.», ανέφερε η λεζάντα του σχετικού φυλλαδίου στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας.

http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου