Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ντόμινο παραιτήσεων στη ΔΗΜΑΡ

Μεγάλο αποδεικνύεται για τη Δημοκρατική Αριστερά το κόστος της συμμετοχής στη κυβέρνηση, καθώς στελέχη που επί χρόνια ήταν στο πλευρό του Φώτη Κουβέλη, παραιτούνται και διακόπτουν κάθε σχέση με το κόμμα.
Μετά την παραίτηση Χατζησωκράτης από τη θέση του υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής, ένα βήμα πριν αποχωρήσει από τα όργανα και το κόμμα βρίσκεται και ο Στέφανος Μπαγεώργος.
Ο κ. Μπαγεώργος, ιδρυτικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, που ανήκει στην ομάδα των στελεχών τα οποία διαφωνούσανμε τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση , είναι κορυφαίο στέλεχος και πολιτικός συνοδοιπόρος του Φώτη Κουβέλη ήδη από την εποχή του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ και του ΣΥΝ.
Σύμφωνα με πληροφορίες , ο κ. Μπαγεώργος έχει στείλει σχετική επιστολή στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με τον οποίο θα συναντηθεί απόψε προκειμένου να του διασαφηνίσει τις
προθέσεις του για το αν θα μείνει η θα φύγει από το κόμμα. Όπως ο ίδιος πάντως έχει εκμυστηρευτεί σε μέλη του κόμματος, πρόκειται να παραιτηθεί από τα όργανα, αλλά και από επαγγελματικό στέλεχος και να επιστρέψει στη δουλειά του.
Παράλληλα, τα υπόλοιπα στελέχη που ανήκαν στην «Ανανεωτική Πτέρυγα» του ΣΥΝ και διαφωνούν με τη στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά εμφανίζονται αποφασισμένα να παραμείνουν μεν στο κόμμα, συγκροτώντας ωστόσο, έναν άτυπο πόλο εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Δεν είναι λίγα πάντως τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που κάνουν λόγο για άδοξο τέλος του κόμματος και θεωρούν ότι ο Φώτης Κουβέλης και οι στενοί του συνεργάτες είναι “αλφαδιασμένοι” όπως χαρακτηριστικά λένε στη γραμμή ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα μέλη της ΔΗΜΑΡ κυρίως στην επαρχία βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις προκειμένου να επιστρέψουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου