Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Νέες συλλήψεις μαθητών για κατάληψη στην Ηγουμενίτσα

Μετά τις συλλήψεις και την καταδίκη μαθητών στη Λαμία η αστυνομία συνέλαβε την Τετάρτη δέκα μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας το οποίο τελούσε υπό κατάληψη.
 Οι διευθυντές του ΕΠΑΛ και του ΙΕΚ, που συστεγάζονται, κατέθεσαν μήνυση για φθορές. Την Τετάρτη το πρωί η αστυνομία έσπασε τις αλυσίδες και εισέβαλε στο χώρο του σχολείου συλλαμβάνοντας δέκα μαθητές που βρισκόντουσαν στο προαύλιο.
Στη συνέχεια και οι δέκα μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι και σε βάρος τους θα σχηματιστεί δικογραφία και θα οριστεί τακτική δικάσιμος. Όπως δήλωσε στο tvxs.gr ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, Ευάγγελος Καραπάνος, μόνο ένας από τους μαθητές είναι άνω των 18 ετών. 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι μαθητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του ΕΠΑΛ τόσο για τα αιτήματά τους, όπως τα όσα ορίζει το Νέο Λύκειο και οι περικοπές διδακτικών ωρών, όσο και για συμπαράσταση στους μαθητές της Λαμίας.
«Φαίνεται ότι θέλουν να σταματήσουν με αυτό τον τρόπο τις καταλήψεις - με συλλήψεις και δικαστήρια», δηλώνει ο κ. Καραπάνος καλούμενος να σχολιάσει τα δυο συναφή περιστατικά.

 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου