Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Τα Βαμπίρ απορροφούν μέσω αλληλεγγύης το ΕΣΠΑ.

Tου Νίκου Πέππα*

Tα τελευταία τρία χρόνια ο εργαζόμενος σταδιακά έγινε ημιαπασχολούμενος στη συνέχεια άνεργος και πλέον εάν σταθεί <<τυχερός>>βαφτίζεται ωφελούμενος. Η λειτουργία θεσμών όπως τα ΚΟΙΝ.ΣΕΠ '' κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις '' ή αλλιώς Αναπτυξιακές Συμπράξεις είναι ορισμοί που φέρνουν στο μυαλό μας θεσμούς συνεταιριστικής και αλληλέγγυας οικονομίας, ωστόσο στης περισσότερες των περιπτώσεων στην μεταφορά τους στην μνημονιακή πραγματικότητα
και στην βλαχοδημαρχιακή αντίληψη οι συνεταιρισμοί αυτοί οδηγούν σε πλήρη ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων .Δεν είναι όμως μόνο αυτό, μέσω αυτών των δομών τα κεφάλαια του ΕΣΠΑ http://www.espa.gr/el/Pages/staticOPHumanResourcesDevelopment.aspx καταλήγουν σε αμφισβητούμενου σκοπού και περιεχομένου ΜΚΟ και σε κάποιους φίλους .
Ας το δούμε όμως στην πράξη . Δήμος Μάνδρας Ειδυλλίας Αναπτυξιακή Σύμπραξη-Α.Σ. « ΚΙΘΑΙΡΩΝ»,σκοπός του προγράμματος: Το Σχέδιο Δράσης «ΚΙΘΑΙΡΩΝ» αποσκοπεί να εντάξει στην αγορά εργασίας 80 ανέργους στην περιοχή του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, εγγεγραμμένους στα Μητρώα του ΟΑΕΔ, ή σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ, εκτός Μητρώου Ανεργίας, προερχόμενων από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ), δράση 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013» Ας δούμε και τους φορείς που συμπράττουν :
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΚΙΘΑΙΡΩΝ

Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΚΙΘΑΙΡΩΝ» συμμετέχουν οι ακόλουθοι φορείς:


ΑΚΜΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Συντονιστής)
www.iek-akmi.gr


ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΙΑΣ
www.mandras-eidyllias.gr



EEO GROUP ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
www.eeogroup.gr



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
www.gsevee.gr



ΕΝΩΣΗ- «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ & ΠΕΡΙΞ»
armodr@yahoo.gr



ΑΡΩΓΗ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
www.arogiamke.gr


ΑΚΜΗ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
www.iek-akmi.gr


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΘΕΣΜΟΙ-ΕΚΠΕΘΕ
www.ekfrasi.gr

και τώρα ας δούμε τους φορείς ξεχωριστά : ΑΚΜΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Το ΙΕΚ που αγαπά ο υπουργός παιδείας την ώρα που ο κύριος Αρβανιτόπουλος συγχωνεύει και κλείνει σχολεία την ώρα που διαλύει τα Πανεπιστήμια βρίσκει χρόνο να εγκαινιάσει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και λίγες μέρες μετά να καταργήσει ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και στα ΕΠΑΣ και να στείλει σε διαθέσημότητα 2500 εκπαιδευτικούς .

EEO GROUP ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ - Μια εταιρία του ομίλου ΑΚΜΗ η οποία χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο για να φέρει σε πέρας το άλλο μεγάλο σχέδιο του κ.Αρβανιτόπουλου το γνωστό μας ως σχέδιο Αθηνά .

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - Η Ομοσπονδία Δυτ.Αττικής στερείτε διοίκησης από της 21/12/2011 μιας και τότε έληξε η θητεία της , αναμένεται αντίδραση της ΓΣΕΒΕΕ επί του προκειμένου.

ΕΝΩΣΗ- «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ & ΠΕΡΙΞ» -Αλλος ένας σύλλογος φάντασμα εντύπωση πάντως προκαλεί ότι το mail που δίνεται για επικοινωνία είναι του υιού του Δημάρχου Μάνδρας Γ.Δρίκου .

ΑΡΩΓΗ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΜΚΟ γνωστή και μη εξαιρετέα έχει απασχολήσει και την βουλή για τους απλήρωτους εργαζόμενους της.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΘΕΣΜΟΙ-ΕΚΠΕΘΕ -Ακόμα μία ΜΚΟ η οποία ανήκει στον πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας τον κύριο Νίκο Γιάννη .
Συνδετικός κρίκος σε όλο αυτό το δαιδαλώδες σκηνικό ο κύριος Λάσκαρης Άγγελος δεξί χέρι του υπουργού Παιδείας αλλά και του Δημάρχου Μάνδρας Δρίκου Γ. πρόσφατα απασχόλησε και την βουλή σας παραθέτω απόσπασμα της ερώτησης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλας Ξουλιδου :2/9/2013

«Κύριε Υπουργέ,
πολλές φορές μέχρι τώρα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες για τη δράση και το ρόλο του κου Άγγελου Λάσκαρη στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Φέρεται να είναι εκπρόσωπος διάφορων ΜΚΟ με αμφίβολο έργο, οι οποίες μάλιστα, υποτίθεται ότι έχουν λάβει τα τελευταία χρόνια μεγάλα χρηματικά ποσά ως χρηματοδότηση από το δημόσιο. Μάλιστα, το όνομά του συμπεριλήφθηκε και στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος για την έκδοση της εγκυκλίου, με την οποία αποσύρεται η κρατική εποπτεία από τα ιδιωτικά σχολεία.
Εκ των όσων αναφέρθηκαν παραπάνω, είμαι υποχρεωμένη να σας ρωτήσω, κύριε Υπουργέ:
Ποιος είναι ο θεσμικός ρόλος και ποιες είναι οι αρμοδιότητες του κου Άγγελου Λάσκαρη στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων;
Ποια είναι τα τυπικά του προσόντα, ώστε να κατέχει την οποιαδήποτε θέση στο ΥΠΠΑΙΘ, να συντάσσει επίσημα έγγραφα και να διατάσσει γραπτώς τη διεκπεραίωσή τους; Παρακαλείσθε, όπως καταθέσετε τα σχετικά έγγραφα.
Έχει την οποιαδήποτε έμμισθη σχέση με το ελληνικό δημόσιο;
Έχει οποιαδήποτε σχέση με ΜΚΟ, και αν ναι με ποιες και ποιος είναι ο σκοπός που επιτελούν; Παρακαλείσθε, όπως καταθέσετε τα σχετικά έγγραφα».
Ο κύριος Λάσκαρης διετέλεσε επικεφαλής της ΜΚΟ Ευρωπαική Προοπτική, μιας εκ των πιο «χρυσοφόρων» οργανώσεων των τελευταίων 10 ετών, καθώς, όπως προκύπτει μόνο την τριετία 2005-2007 -επί υφυπουργίας κ. Στυλιανίδη- έλαβε περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ. Μηνυτήρια αναφορά επίσης κατά του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, του διευθυντή του πολιτικού Γραφείου Βασίλη Βασιλόπουλου και του άτυπου συνεργάτη του υπουργού Αγγελο Λάσκαρη κατέθεσε και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδας, στην οποία κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας για «σειρά βαρύτατων αδικημάτων που σχετίζονται με την έκδοση της παράνομης και αντισυνταγματικής εγκυκλίου, με την οποία αποσύρεται η κρατική εποπτεία από τα ιδιωτικά σχολεία».πηγή iefimerida
Συγκεκριμένα η ΟΙΕΛΕ, στην αναφορά που συνέταξε μηνύει τον υπουργό Παιδείας κ.Αρβανιτόπουλο, τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού Βασίλη Βασιλόπουλο και τον άτυπο συνεργάτη του υπουργού Αγγελο Λάσκαρη για τους ακόλουθους λόγους:
Τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο για ηθική αυτουργία σε αντιποίηση αρχής, «διότι με δική του εντολή ο μη κατέχων ουδεμία θεσμική ιδιότητα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α.Λάσκαρης συντάσσει επίσημα έγγραφα και διατάσσει γραπτώς από διοικητικά στελέχη του Υπουργείου τη διεκπεραίωσή τους» και σε παράβαση καθήκοντος με δόλο για εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων, «διότι εν γνώσει του ο Διευθυντής του Γραφείου του υπέγραψε προς διεκπεραίωση εγκύκλιο οδηγία (Φ.18/ 93893/Δ5/12-7-2013) με περιεχόμενο παράνομο και αντισυνταγματικό από την εφαρμογή της οποίας ιδιώτες (ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων) ωφελούνται με κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ».(αρ.πρωτ 357181/8/2013)
Ο άτυπος συνεργάτης ο έμπιστος ο φίλος του υπουργού με την ίδια ιδιότητα παρεμβαίνει σε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας σε ερώτηση της αντιπολίτευσης ο κύριος Λάσκαρης απάντησε και είπε ότι παρεμβαίνει ως φίλος του Δημάρχου, συγκεκριμένη αναφορά έχει αποσταλεί στον Πρόεδρο και Γενικό Επίτροπο Επικρατείας καθώς και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Το συγκεκριμένο μοντέλο(Αναπτυξιακές Συμπράξεις )φαίνεται να έχει λειτουργήσει και σε άλλους Δήμους ανά την Ελλάδα .
Αυτό είναι ένα δείγμα του συνεταιρισμού και της αλληλέγγυας οικόνομίας όπως την εννοούν οι κυβερνώντες και οι βλαχοδήμαρχοι τους,οι ωφελούμενοι του προγράμματος Κιθαιρών παραμένουν απλήρωτοι κάποιοι από αυτούς παρέχουν μαύρη εργασία στον Δήμο Μάνδρας με υπόσχεση ότι θα είναι οι πρώτοι που θα προσληφθούν όταν θα έρθουν νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Ο Κιθαιρών κατα την μυθολογία ήταν ένας άπληστος δολοφόνος που σκότωσε τον πατέρα του και αποπειράθηκε να ρίξει από ένα βράχο τον αδερφό του Ελικώνα . Τότε οι θεοί μεταμόρφωσαν και τους δύο αδελφούς στα ομώνυμα βουνά. Ο Ελικών, που ήταν πράος, έγινε η κατοικία των Μουσών, ενώ ο Κιθαιρών, ως ασεβής και βίαιος, έγινε η κατοικία των Ερινύων.

*Συντονιστης ΣΥΡΙΖΑ Δυτ.Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου