Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Με 11 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα

Νέα δημοσκόπηση της DATA RC, η οποία διεξήχθη για την Αχαΐα, έρχεται να επιβεβαιώσει την πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα. Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο είναι η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται με 10,7% διαφορά.
Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 34,1% στην πρόθεση ψήφου και έπεται η ΝΔ με 23,4%. Ακολουθούν τα υπόλοιπα κόμματα με την Χρυσή Αυγή να συγκεντρώνει το 10,1%, το ΚΚΕ με 5,8%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, οι ΑΝΕΛ με 4,4%, οι Οικολόγοι με 2,6% και η ΔΗΜΑΡ με 2%.
Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανέβει σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2012 με ποσοστό πάνω από το εθνικό μέσο όρο, η ΝΔ σημειώνει πτώση κοντά στις 5 ποσοστιαίες μονάδες, το ΠΑΣΟΚ
σημειώνει σημαντική πτώση από τις εθνικές εκλογές, η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ εμφανίζουν πτώση στα ποσοστά της πρόθεσης ψήφου τους από τις εθνικές εκλογές.
Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκαλεί ότι η Χρυσή Αυγή, είναι τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου (10,1%), πάνω από τις προηγούμενες εθνικές (5,9%) και πάνω από τον εθνικό μέσο όρο. Το ποσοστό πρόθεσης ψήφου που συγκεντρώνει επί του συνόλου του δείγματος εμφανίζεται σημαντικά μειωμένο (μείωση μεγαλύτερη του 30%) συγκριτικά με την μέτρηση του Ιουλίου, όμως η μείωση αυτή δεν αποτυπώνεται επί των εγκύρων λόγω της αναγωγής.

 http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου