Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Τσίπρας: Κάνουν τους επαναστάτες και υπογράφουν μνημόνια

Για «υποκρισία» και «θέατρο του παραλόγου» κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από το βήμα του συνεδρίου των εργαζομένων στο ΙΚΑ, παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό. 
«Κάνουν τους επαναστάτες, τους Ροβεσπιέρους, εκείνοι που υπέγραψαν τα μνημόνια. Πού είναι το success story και το πλεόνασμα; Μόνο για έλλειμμα 2 δισ. ακούμε και νέα μέτρα από τα οποία θα πληγούν οι συνήθεις ύποπτοι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Το δίλημμα είναι αν θα πληγούν εκ νέου οι συντάξεις των ειδικών ταμείων ή θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης», ανέφερε. Όπως είπε «η στρατηγική του καλού μαθητή έχει καταρρεύσει». «Χάσαμε ενάμιση χρόνο χωρίς καμία διαπραγμάτευση», συνέχισε και κάλεσε την κυβέρνηση να αποδεχτεί τα λάθη της πολιτικής της για διαφορετικά «θα την πατήσουν σαν τον λύκο με τα πρόβατα».
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του παρουσίασε και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικός. Στόχος τετραετίας, όπως είπε, είναι η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, η αξιοποίηση της λίστας των μεγαλοοφειλετών για είσπραξη των εσόδων, η ακύρωση της αύξησης των ορίων ηλικίας κατά 2 χρόνια, το φρένο στη μείωση των συντάξεων και ανάλογα την πορεία της οικονομίας, η αποκατάστασή τους ξεκινώντας από την κατώτατη σύνταξη.
Μεταξύ άλλων στα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η θέσπιση νέων δημόσιων πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία, η ενίσχυσή τους από την κερδοφορία δημόσιων επιχειρήσεων, η κατάργηση της διαθεσιμότητας και αποκατάσταση όσων απολύθηκαν και επέκταση της υγειονομικής κάλυψης στους ανασφάλιστους.

 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου