Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Το Μαξίμου καλύπτει πλήρως Βενιζέλο για τον Σκαραμαγκά

Στην πλήρη κάλυψη του Ευάγγελου Βενιζέλου για το ζήτημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά προχωρά το Μαξίμου μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «ωμά συκοφαντική» επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις κύκλων της Κουμουνδούρου για το θέμα. Εκτός από το να καλύπτει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όμως, το Μαξίμου «αδειάζει» παράλληλα, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος προ ημερών άφησε ακάλυπτο
τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Δεν αποκλείεται δε να δημιουργηθεί μείζον πρόβλημα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ που δεν είχε ψηφίσει τη σύμβαση του 2010 και η οποία έφερε την υπογραφή Βενιζέλου. Το πιθανότερο είναι να υπάρξει εκ νέου γκρίνια για το γεγονός ότι η ΝΔ παίρνει πάνω της τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ, όπως έγινε και στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε τις δηλώσεις των γαλάζιων στελεχών που εκθέτουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι ο Γιάννης Μιχελάκης τον Απρίλιο του 2012, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, δήλωνε για την υπόθεση των ΤΟR Μ1 και την σκανδαλώδη υπόθεση των υποβρυχίων μεταξύ άλλων:
«Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος υπήρξε βασικός συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των TORM1, δεν δικαιούται, πλέον, να σιωπά. Είναι, άλλωστε ο ίδιος (σ.σ. Ευ.Βενιζέλος) που - το 2010 - αναθεώρησε την επαχθή σύμβαση Τσοχατζόπουλου, για τα υποβρύχια, αποδεχόμενος ακόμη επαχθέστερους όρους».
Η ανακοίνωση Κεδίκογλου

«Η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα κατά του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού είναι ανυπόστατη και ωμά συκοφαντική με μόνο στόχο την κυβέρνηση και την εξυπηρέτηση της τυχοδιωκτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που έχει περιέλθει σε στρατηγικό αδιέξοδο και δεν έχει τίποτα ουσιαστικό και υπεύθυνο να πει για την πορεία της χώρας.
Οι παρεμβάσεις του κ. Βενιζέλου στο ζήτημα αυτό κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το 2010-11 έγιναν υπό συνθήκες διαφάνειας και σε εκτέλεση ειδικού νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή προκειμένου να αντιμετωπισθεί ένας γόρδιος δεσμός που είχε δημιουργηθεί λόγω των κακών αρχικών συμβάσεων.
Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το ποια άποψη είχε κάθε κόμμα την εποχή εκείνη για την μία ή την άλλη επιλογή. Το βέβαιο είναι ότι οι επιλογές έγιναν με απόλυτη διαφάνεια από την ίδια τη Βουλή προκειμένου να επιτευχθεί  μια συνολική λύση - υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες- για τα συμφέροντα του δημοσίου και της εθνικής οικονομίας.
Γι’ αυτό και τώρα η θέση της κυβέρνησης έχει ως βάση το νόμο του 2010. Στόχος μας είναι η διάσωση των ναυπηγείων και η ολοκλήρωση και παραλαβή των υποβρυχίων, που με βάση το νόμο αυτό έχουν περιέλθει στην κυριότητα του δημοσίου.
Η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  και τα εμπλεκόμενα μέρη είναι δύσκολη. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι οι συντονισμένες ενέργειες όλων των συναρμοδίων υπουργείων που ακολουθούν την ενιαία αυτή γραμμή, θα αποδώσουν σύντομα αποτελέσματα χάριν της εθνικής ναυπηγικής υποδομής, των εργαζομένων και των αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού.
Επισημαίνουμε στον κ. Τσίπρα  πως αυτή την ώρα κάθε απόπειρα διάσπασης του εσωτερικού μετώπου απέναντι στην ιδιοκτησία των ναυπηγείων τροφοδοτεί εκούσια ή ακούσια με επιχειρήματα τους αντιδίκους  του ελληνικού δημοσίου».
ΣΥΡΙΖΑ: «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»

Η Κουμουνδούρου απαντώντας στον Σίμο Κεδίκογλου τονίζει πως «για δεύτερη φορά μετά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ η Ν.Δ. κάνει πλάτες στον εταίρο της και αρχηγό του ΠΑΣΟΚ χάριν της μνημονιακής αλληλεγγύης και της παραμονής της στην κυβέρνηση. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».
«Σήμερα», συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βάλθηκε να μας κάνει να ξεχάσουμε τις δηλώσεις πρωτοκλασάτων στελεχών της Ν.Δ., όταν ήταν στην αντιπολίτευση, που κατήγγειλαν τον κ. Βενιζέλο για τις τεράστιες ευθύνες του γύρω από την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, χαρακτηρίζοντάς  τον ως συνήγορο του Α. Τσοχατζόπουλου».
«Το μόνο που επιτυγχάνουν σήμερα είναι να εμπεδώνουν την αντίληψη που έχει ο κόσμος για αυτούς, ότι από κοινού ευθύνονται για τη διαφθορά, τη διάχυτη ανομία και τις μίζες που υπήρξαν τα βασικά χαρακτηριστικά του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτιθέμενο στην κυβέρνηση, ενώ στα περί «απόπειρας διάσπασης του εσωτερικού μετώπου έναντι των αντίδικων του ελληνικού δημοσίου» που είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολίασε ότι «ο ελληνικός λαός δεν έχει δει κανένα μέτωπο της κυβέρνησης απέναντι στους αντιδίκους του ελληνικού δημοσίου και καμία σχετική πρωτοβουλία, ενώ αντίθετα οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως στόχο να επαναλειτουργήσουν τα ναυπηγεία, να διαφυλαχτούν οι θέσεις εργασίας και να παραληφθούν τα υποβρύχια».

 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου