Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ξεπουλούν τα δίκτυα Η/Ε αδιαφορώντας για την ενεργειακή ασφάλεια!

Απευθείας σε στρατηγικό επενδυτή θα πουλήσει το Δεκέμβριο η Κυβέρνηση, τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, που σήμερα έχουν περάσει στον έλεγχο του ΑΔΜΗΕ Α.Ε., που είναι 100% θυγατρική της ΔΕΗ.
 αρχικό σχέδιο που προέβλεπε πώληση αρχικά του 49% του ΑΔΜΗΕ και στη συνέχεια, αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου ώστε, ο στρατηγικός επενδυτής να αποκτήσει το 51%, εγκαταλείπεται λόγω “πολυπλοκότητας” αλλά και
ελλείψει χρημάτων(!!!) από το Ελληνικό Δημόσιο, που θα έπρεπε να αποζημιώσει τη ΔΕΗ για το υπόλοιπο 49%!
Η Τρόικα, με στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχεδίασαν την πώληση της ΔΕΗ (του δικτύου μεταφοράς 66%) μέσω διαγωνισμού σε στρατηγικό επενδυτή, ενώ το Δημόσιο θα αγοράσει το υπόλοιπο 34%. Αντί χρημάτων, το Δημόσιο θα συμψηφίσει το ποσό του τιμήματος με το τέλος λιγνίτη, που είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει κάθε χρόνο η ΔΕΗ!
«Πυροτέχνημα» η δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι τα δίκτυα θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο!
Κανένα όφελος από το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ για την Εθνική Οικονομία!
Παρά τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού ότι «τα δίκτυα της ΔΕΗ θα παραμείνουν υπό Δημόσιο Έλεγχο, κάποιοι αυτές τις δεσμεύσεις δεν τις «άκουσαν». Έτσι προχώρησαν στην πράξη Υπουργικού Συμβουλίου αρ. 168 με την οποία, αποφάσισαν ότι τα δίκτυα μεταφοράς, μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2014, θα πρέπει να έχουν ιδιωτικοποιηθεί σε ποσοστό 66% με Στρατηγικό Επενδυτή!
Κύριοι της κυβέρνησης τι σκεφτήκατε και πήρατε τέτοια απόφαση;
Μήπως σκεφτήκατε ότι ο ΑΔΜΗΕ θα έχει μεγαλύτερη ανεξαρτησία και καλύτερη διαφάνεια με την ιδιωτικοποίηση από ό,τι με τη δομή που έχει σήμερα; Μήπως σκεφτήκατε ότι ο ΑΔΜΗΕ με την ιδιωτικοποίηση του θα έχει μεγαλύτερη βιωσιμότητα από τη σημερινή του κατάσταση; Μήπως σκεφτήκατε ότι με την ιδιωτικοποίηση του θα έχουμε την άριστη, τη βέλτιστη, την ευρηματική, τη διαφανή ενεργειακή πολιτική που θα δημιουργεί ανάπτυξη και θα διασυνδέσει με υποβρύχια καλώδια όλο το νησιωτικό χώρο για να μην κινδυνεύουν με σβήσιμο; Μήπως σκεφτήκατε ότι με το ξεπούλημα των δικτύων μεταφοράς του ΑΔΜΗΕ θα γεμίσετε “το πηγάδι του χρέους που δεν έχει πάτο” αφού το τίμημα, εάν ξεπουληθεί ο ΑΔΜΗΕ, θα είναι το αντίστοιχο των παγίων του (δηλαδή περίπου 1,6 δις €) και σας άνοιξε η όρεξη; Μήπως σκεφτήκατε ότι η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ θα δημιουργήσει νέα φορολογικά έσοδα για το κράτος, καινούργιες θέσεις εργασίας για τους νέους, μείωση στους λογαριασμούς που πληρώνουν οι καταναλωτές; Αυτό που θέλουν να πετύχουν με το ξεπούλημα των Δικτύων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) είναι να παραδώσουν τα “κοινωνικά αγαθά” και “τα χρειώδη της Ζωής” ξεκινώντας πιλοτικά από τα δίκτυα μεταφοράς της ΔΕΗ και στη συνέχεια στα δίκτυα μέσης τάσης (ΔΕΔΔΗΕ) και τη ΔΕΗ, στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
Γνωρίζουν πολύ καλά ό,τι ο ιδιώτης επενδυτής δε θα ασχοληθεί με την συντήρηση και ανάπτυξη του δικτύου, για να έχει περισσότερα κέρδη με ότι σημαίνει αυτό για τον κίνδυνο ενός BLACK-OUT!!!
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι ιδιώτες θέλουν “καθαρό” τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) για αυτό το λόγο, μεταφέρουν τις υποχρεώσεις του με νομοθετικές ρυθμίσεις στον ΛΑΓΗΕ…
Γνωρίζουν επίσης ότι ο ιδιώτης επενδυτής θέλει μικρότερο λειτουργικό – εργατικό κόστος με ό,τι σημαίνει αυτό για τους 1.500 εργαζόμενους στον ΑΔΜΗΕ και την διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων…
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ, μαζί με τον Ελληνικό Λαό τους απαντάμε:
ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!
ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΞΙΩΝ & ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΕΜΑ!
ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!
ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ – ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου