Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

To κλείσιμο ΛΑΡΚΟ, ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και την απόλυση των εργαζομένων ζητάει η τρόικα

Το κλείσιμο των ΛΑΡΚΟ, ΕΛΒΟ, και ΕΑΣ απαιτεί η τρόικα, η οποία ζητάει να απολυθούν όλοι εργαζόμενοι (περισσότεροι από 2.000 στο σύνολο) χωρίς αποζημίωση. Αυτό προκύπτει από ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη την Κυριακή το βράδυ στη διάρκεια σύσκεψης Σαμαρά-Βενιζέλου, μέσω του οποίου απορρίπτεται το σχέδιο για διάθεση 40 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, με σκοπό την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών.
Την απαίτηση της τρόικας αποκάλυψε η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά, στη διάρκεια της επετειακής εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτεμβρίου.

«Την περασμένη εβδομάδα εστάλη η πρόταση για την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών στην τρόικα. Το βράδυ της Κυριακής η τρόικα απάντησε μέσω e-mail χαρακτηρίζοντας τις προτάσεις “μη ρεαλιστικές και μη βιώσιμες’», είπε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε ότι ζητήθηκε να εξεταστεί το κλείσιμο των επιχειρήσεων ακόμη και χωρίς να δοθούν αποζημιώσεις στους εργαζομένους.
Διαβάστε: «Θα χυθεί αίμα» προειδοποιούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ
Tι λέει για το ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ
«Το «λουκέτο» που αποφάσισε η τρόικα για την ελληνική αμυντική βιομηχανία και ανακοίνωσε στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες μέσω email, όπως λένε οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, αποτελεί την τελευταία πράξη ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Ενός θανάτου στον οποίο όλες οι ελληνικές τροϊκανές κυβερνήσεις είναι συμμέτοχες και συνένοχες.
Οι μάσκες έπεσαν. Το «ευεργετικό» κυβερνητικό σχέδιο, όπως η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κα. Φ. Γεννηματά χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα το σχέδιο σαλαμοποίησης, διάλυσης και ξεπουλήματος της αμυντικής βιομηχανίας, δηλαδή την εκκαθάριση εν λειτουργία της ΕΛΒΟ και το «σπάσιμο» και αναδιάρθρωση στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, δεν έγινε δεκτό από τους τροϊκανούς επικυρίαρχους που ζητούν, εδώ και τώρα, κλείσιμο της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό ακόμα και το θέμα των αποζημιώσεων των ήδη επί οκτώ (8) μήνες απλήρωτων εργαζόμενων.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και όλες οι προηγούμενες φέρουν την πλήρη, την απόλυτη ευθύνη για τον αφανισμό της αμυντικής βιομηχανίας. Εφαρμόζοντας τις επιταγές πιστωτών και τοκογλύφων, συμμετείχαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν τη σημερινή εξέλιξη, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τη δέσμευση που ψήφισαν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα το 2011 για ξεπούλημα των ΕΑΣ ως προαπαιτούμενο (prior action) για τη συνέχιση της δανειοδότησης της χώρας, και επεκτείνοντάς τη μάλιστα και στους υπόλοιπους ομίλους της αμυντικής βιομηχανίας.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι επικίνδυνη για τον λαό και τον τόπο. Είναι επικίνδυνη για την εθνική άμυνα της χώρας.
Κάτω τα χέρια από την ελληνική αμυντική βιομηχανία.
Οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ, στη ΕΛΒΟ, οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων που τους έχουν κηρύξει πόλεμο να κλείσουν, μια και καλή, την πόρτα σε αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση.»

 http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου