Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Σωματεία Τύπου: Aπεργία στο ΔΟΛ για τις μαζικές απολύσεις

Σε προκήρυξη 24ωρης απεργίας για τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στις 12 το μεσημέρι και συγκέντρωσης στις 3μμ έξω από το ΔΟΛ, προχωρούν τα σωματεία των ΜΜΕ, μετά την ανακοίνωση δεκάδων απολύσεων, εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων, την Παρασκευή 30 Αυγούστου.
 Η ανακοίνωση των σωματείων:
 Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 24ωρη απεργία στον ΔΟΛ ενάντια στο νέο κύμα απολύσεων
Γενική Συνέλευση όλων των εργαζόμενων του ΔΟΛ,
Δευτέρα 2/9, στις 12 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ έξω απο τον ΔΟΛ στις 3μμ (Μιχαλακοπούλου & Παπαδιαμαντοπουλου)
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΣΗΕΑ)
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΕΣΠΗΤ)
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΠΗΕΑ)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΤΗΠΤΑ)
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ε.Σ.Π.Η.Τ., Ε.Π.Η.Ε.Α. και Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., αντιμέτωπα με τις καταιγιστικές εξελίξεις στον ΔΟΛ, όπου περίπου 30 συνάδελφοί μας ως αυτή τη στιγμή «καρατομήθηκαν» εντελώς ξαφνικά και αναίτια, αποφάσισαν την κήρυξη 24 ωρης απεργίας από τις 09.00 π.μ. της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου 2013 έως τις 09.00 π.μ. της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου 2013, όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών τύπου , που εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ», «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» και στις ιστοσελίδες «nea.gr», «vima.gr» και «in.gr».
Η εργοδοσία με καταφανή σκληρότητα προχώρησε σε μαζικές απολύσεις δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων, που για χρόνια έδωσαν την ψυχή τους στην εργασία τους και σημειωτέον μέχρι σήμερα έχουν υποστεί επαναλαμβανόμενες μειώσεις των αποδοχών τους, στο βωμό της διασφάλισης των θέσεων εργασίας τους. Παρά, όμως, τις δεσμεύσεις της περί του αντιθέτου, η εργοδοσία έδειξε το ανάλγητο πρόσωπό της δείχνοντας την πόρτα της εξόδου σε δεκάδες δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους.
Η επίθεση αυτή έρχεται ως συνέχεια μιας σταθερά απαράδεκτης πολιτικής της Διεύθυνσης του Οργανισμού τα τελευταία τρία χρόνια. Αναφέρουμε για παράδειγμα την απόλυση δεκάδων διοικητικών υπαλλήλων το Σεπτέμβριο του 2010 και το επαπειλούμενο lock out που ακολούθησε, προκειμένου να εξαναγκαστούν οι δημοσιογράφοι να καταδικάσουν την απεργία της ΕΣΗΕΑ. Το απροειδοποίητο κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης του «Βήματος», που ακολουθήθηκε από δεκάδες απολύσεις δημοσιογράφων, οι οποίες τελικά πραγματοποιήθηκαν, παρά την αρχική προσχηματική ανάκλησή τους. Την εκβιαστική επιβολή ατομικών συμβάσεων στη συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων. Τις απειλές και συχνά τους τραμπουκισμούς κατά συνδικαλιστικών εκπροσώπων, με αποκορύφωμα την απόλυση της συναδέλφου Γιάννας Σακελλαρίου. Τη σταδιακή απομάκρυνση όλων των συναδέλφων που υπερασπίζονταν τα σωματεία τους και τη συλλογική τους σύμβαση και δραστηριοποιούνταν στις γενικές συνελεύσεις. Τη διαρκή επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών, που ανάγκασε αρκετούς συναδέλφους, παρά τα προφανή οικονομικά τους προβλήματα, να ζητούν οι ίδιοι την απόλυσή τους γιατί δεν άντεχαν άλλο. Και η λίστα δεν τελειώνει εδώ.
Σημειώνουμε ιδιαίτερα την απόλυση πολλών συναδέλφων που εργάζονταν στο in . gr σε συνθήκες πολύ χειρότερες απ’ ό,τι οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους στον ΔΟΛ, παρότι αποτελούσαν, όπως τους διαβεβαίωνε η Διεύθυνση, το «μέλλον» του Οργανισμού. Οι συνάδελφοί μας στις ιστοσελίδες του ΔΟΛ οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι θα έχουν την πλήρη στήριξη και κάλυψη των σωματείων μας.
Τα Διοικητικά Συμβούλια απαιτούντ ην άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυθέντων συναδέλφων , τ ην επαναφορά της εργασιακής ειρήνης και τ ον σεβασμό της αξιοπρέπειας των συναδέλφων και της επαγγελματικής τους υπόστασης Καλούν δε τους συναδέλφους σε συνέλευση αύριο Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12.00 μ. στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20. .
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ 


 www.ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου