Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Οι «μαύροι» της ΔΤ: Έγγραφα που αποδεικνύουν την αδήλωτη εργασία


Το TPP δημοσιεύει σήμερα την επικοινωνία εργαζομένων της ΔΤ με την EBU, σε ημερομηνίες προγενέστερες της πρόσληψής τους. Τα έγγραφα αυτά αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς των εργαζομένων της ΕΡΤ και των συνδικάτων του Τύπου περί αδήλωτης και «μαύρης» εργασίας στον κρατικό μεταβατικό φορέα.
Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Παντελής Καψής, σε μια από τις συνεντεύξεις του στο ΒΗΜΑ FM, είχε ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει θέμα «μαύρης» εργασίας και ότι το εγχείρημα της ΔΤ βασίστηκε σε περίπου 30 άτομα που είχαν υπογράψει συμβάσεις προτού αρχίσουν να εργάζονται για το νέο φορέα.
Τα email που χρονολογούνται 5 έως 6 ημέρες πριν από την απόφαση του Ειδικού Διαχειριστή περί της πρόσληψης των εν λόγω εργαζομένων (σχετικό ΦΕΚ με κλικ εδώ) αποτελούν μέρος της συζήτησης με την EBU που έχει ήδη προηγηθεί (γίνεται και λόγος για συνάντηση που έγινε στην Αθήνα). Παρατηρώντας μάλιστα την αλληλογραφία, γίνεται σαφές ότι αυτή διεξάγεται μεταξύ των μερών με σχετικά αργούς ρυθμούς (μέσος χρόνος απάντησης 3 ημέρες έπειτα από κάθε ερώτηση), κάτι που μας κάνει να υποθέτουμε ότι οι εργαζόμενοι όπως οι Κοντιζάς, Γιαβρήμης, Μανωλάς, Λιναρδάτου κ.λπ. είχαν ξεκινήσει με περισσεύοντα ζήλο την δημιουργία της ΔΤ προτού πέσουν οι υπογραφές.
Υπενθυμίζουμε ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, έχει διατάξει τη διερεύνηση της μηνυτήριας αναφοράς της ΠΟΣΠΕΡΤ περί αδήλωτης εργασίας στη ΔΤ από την 27η Αυγούστου. Τα έγγραφα που έφτασαν σε εμάς από ανώνυμη πηγή (και τα οποία θεωρούμε γνήσια ύστερα από διασταύρωση βάσει της επικοινωνίας μας με την EBU) είναι διαθέσιμα από σήμερα στην Εισαγγελία.
Ακολουθούν αποσπάσματα από τα έγγραφα
(έχουν απαλειφθεί τμήματά τους για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου