Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΗ: Μην συλλαμβάνετε τους προηγούμενους. Πιάστε τους επόμενους


Νέα εντάλματα σύλληψης για Energa και Hellas Power

Ακόμη πέντε εντάλματα σύλληψης εξέδωσε ο αρμόδιος ανακριτής για θέματα διαφθοράς, στην υπόθεση των εταιρειών παροχής ενέργειας Energa και Hellas Power, ενώ μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οι δύο από τους πέντε που καταζητούνται (ένας εξ αυτών στην φωτογραφία σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές).
Αν είχαν φροντίσει να κοιτάξουν την ιστορία των τελευταίων δεκαετιών οι εισαγγελείς θα γνώριζαν ότι η απελευθέρωση και ιδιωτικοποιήση της αγοράς ενέργειας συνδοεύεται σχεδόν πάντα από τεράστια σκάνδαλα διαφθοράς σε βάρος του δημοσίου και των φορολογούμενων.
Ακόμη όμως και αν όλα γίνουν στο πλαίσιο του νόμου οι απώλειες ισοδυναμούν πάντα με μια ιδιότυπη απιστία σε βάρος του δημοσίου.
Χαρακτηριστικό ήταν το πρόσφατο παράδειγμα της Βουλγαρίας όπου οι ιδιωτικές εταιρείες αύξησαν τόσο πολύ την τιμή της ενέργειας ώστε προκλήθηκε με εξέγερση και πτώση της κυβέρνησης.
Καθώς λοιπόν η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ οι εισαγγελείς θα μπορούσαν να συλλάβουν προκαταβολικά… και τους υποψήφιους αγοραστές της. Εμείς δεν θα ξέρουμε γιατί. Αυτοί θα ξέρουν.
Δείτε το αφιέρωμα του Catastroika στις καταστροφικές επιπτώσεις της απελευθερωσης της αγοράς ενέργειαςhttp://www.blogger.com/blogger.g?blogID=4604699839669959591#editor/target=post;postID=3824150771313965178;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allposts;postNum=0;src=link

 http://info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου