Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Έφτασε η ώρα της Εξεταστικής για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Την πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, για την οποία είχε δεσμευθεί εδώ και ένα μήνα, καταθέτει εντός των επόμενων ωρών ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η σχετική πρόταση είναι έτοιμη κατόπιν διαβουλεύσεων και στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και έχει συνταχθεί από ομάδα πολιτικών και διακεκριμένων νομικών.
Η πρόταση δεν πρόκειται να αφορά αποκλειστικά το πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας της επίμαχης περιόδου, δηλαδή τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά θα θέτει προς διερεύνηση όλες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά οδηγήθηκαν στο σημερινό τέλμα. Σκοπός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μέσα από την εις βάθος έρευνα της υπόθεσης να βγουν στην επιφάνεια τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Ωστόσο, αιχμή του δόρατος της πρότασης θα είναι ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθυνών για τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια.
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται στάση που θα τηρήσουν στελέχη της ΝΔ, όπως ο κ. Μιχελάκης ως εκπρόσωπος Τύπου και ο κ. Τασούλας ως γραμματέας του κόμματος της ΝΔ, που στο πρόσφατο παρελθόν είχαν κατηγορήσει ανοιχτά τον κ. Βενιζέλο ως τον βασικό υπαίτιο για το μείζον πολιτικό σκάνδαλο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καθώς καλούνται για δεύτερη φορά να «ξεπλύνουν» τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μετά και την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Διαβάστε τις αποκαλύψεις του HOT DOC για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Διαβάστε ΕΔΩ την πρόταση εξεταστικήςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου