Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Γκαιμπελικού χαρακτήρα επίθεση από Αδωνι-ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΥΓΗΣ για τα φάρμακα

«Τραγέλαφο» χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής, σύμφωνα με το οποίο «ο Γεωργιάδης προωθεί πολιτική τιμών υπέρ των πολυεθνικών». Μάλιστα με μια γκεμπελικού χαρακτήρα επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, επεχείρησε να αντιστρέψει το περιεχόμενο της καταγγελίας, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τα... συμφέροντα των πολυεθνικών!
Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας είπε ότι, με την τροπολογία που θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία την προσεχή Τετάρτη στην Ολομέλεια, θα υπάρξει μείωση των τιμών των φαρμάκων από τα οποία περισσότερα από τα μισά είναι φάρμακα πολυεθνικών εταιρειών. «Καταλαβαίνετε λοιπόν τον λόγο για τον οποίο οι πολυεθνικές με υβρίζουν προσωπικά. Συνεπώς είναι τραγέλαφος αυτό το οποίο αναφέρεται σήμερα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας» είπε ο υπουργός Υγείας προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει «πως υπάρχει κανείς μέσα στη Βουλή, που να εκπροσωπεί συμφέροντα. Φαντάζομαι ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν να κάνουν με τις διαφημίσεις πολυεθνικών που μεταδίδονται στον σταθμό "στο Κόκκινο" και ότι αυτές οι διαφημίσεις είναι εντελώς συμπτωματικές» ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο υπουργός Υγείας.

Είχε προηγηθεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην τροπολογία για τις μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων είπε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πίσω από την αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να κρύβονται συμφέροντα πολυεθνικών». Ο βουλευτής ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει και Δελτίο Τύπου των εταιρειών που εκπροσωπούν πολυεθνικές, το οποίο καταδικάζει την πολιτική του υπουργείου Υγείας.

Η επικοινωνιακή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε χθές όταν με στρεψοδικίες και μισές αλήθειες το κυβερνητικό στρατόπεδο επιχείρησε να απαντήσει στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η πολιτική της κυβέρνησης στον χώρο του φαρμάκου ευνοεί τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες. Να μειωθούν οι τιμές σε όλα ανεξαιρέτως τα φάρμακα κατά 20% ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι θέλει να "φαρμακώσει" τους πολίτες με γενόσημα από το Μπαγκλαντές. Αιχμές για την πολιτική Γεωργιάδη άφησε και ο πρώην υπουργός υγείας Μάριος Σαλμάς.

Την επίθεση σπίλωσης του ΣΥΡΙΖΑ είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση την περασμένη βδομάδα, όταν είπε από του Βήματος του κοινοβουλίου ότι τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσίαζε στοιχεία για εκπροσώπηση συμφερόντων από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μηχανή λάσπης της διαπλοκής με κέντρο το ΠΑΣΟΚ και απολήξεις σε συγκροτήματα Τύπου και κανάλια ενεργοποιείται ξανά με σκοπό την συσκότιση της αλήθειας δια της παραγωγής εντυπώσεων, όμως θα πέσει στο κενό, αφού η αξιωματική αντιπολίτευση παραθέτει στοιχεία.

Τα δυο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα πρακτικά της βουλής:

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Σήμερα εμείς καταθέσαμε ως ΠΑΣΟΚ αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας και ελπίζω ότι όλη η Βουλή και ειδικά η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα ψηφίσει τη νέα μείωση των τιμών των φαρμάκων. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πίσω από την Αξιωματική Αντιπολίτευση θα κρύβονται συμφέροντα επιχειρηματικά και φαρμακευτικές εταιρείες. Μου έκανε σήμερα μεγάλη εντύπωση ότι το πρωτοσέλιδο της «ΑΥΓΗΣ», του κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάει για πολιτική υπέρ των πολυεθνικών, την ώρα που στη μείωση των φαρμάκων υπάρχουν και φάρμακα που αφορούν τις πολυεθνικές, αλλά υπήρξε χθες και Δελτίο Τύπου των εταιρειών που εκπροσωπούν τις πολυεθνικές, οι οποίες καταδικάζουν και καταγγέλλουν την πολιτική του Υπουργείου Υγείας.

Αδωνις Γεωργιάδης

Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένας εδώ μέσα που εξυπηρετεί άλλου είδους συμφέροντα. Η τροπολογία μας μειώνει την τιμή σε πάνω από έξι χιλιάδες φάρμακα. Απ' αυτά τα μισά και πλέον είναι των ξένων πολυεθνικών. Όπως αντιλαμβάνεστε, όταν μειώνουμε τις τιμές των φαρμάκων σε τρεις χιλιάδες φάρμακα πολυεθνικών εταιρειών -γιατί μειώνουμε και τις τιμές των off patent, όπως λέγονται- και το σημερινό πρωτοσέλιδο της «ΑΥΓΗΣ» λέει ότι ακολουθούμε πολιτική υπέρ των πολυεθνικών, ενώ την ίδια στιγμή οι πολυεθνικές με υβρίζουν και προσωπικά διότι εισηγούμαι αυτήν την πολιτική, είναι ένας τραγέλαφος. Φαντάζομαι ότι η «ΑΥΓΗ» δεν είναι καλά πληροφορημένη. Δεν θέλω να πιστέψω ότι όλα αυτά έχουν να κάνουν, παραδείγματος χάρη, με διαφημίσεις πολυεθνικών εταιρειών που ακούω στο ραδιοσταθμό το «ΚΟΚΚΙΝΟ». Φαντάζομαι αυτές οι διαφημίσεις των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών στο «ΚΟΚΚΙΝΟ» είναι συμπτωματικές σε σχέση με τη χθεσινή στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο νοών νοείτω.

Μ.Τ.

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ???

    ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΣΜΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗς ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΠΑΛΙ ΤΑΧΕΙ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ....ΑΡΧΙΚΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΩΣ ΩΦΕΛΙΜΗ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗς ΕΤΑΙΡΕΙΑς ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.....ΟΕΟΟΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή