Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Την Κυριακή στις 17 θα πάμε για ψώνια;

Του Πέτρου Κατσάκου

Μην τους ακούς. Θα βρούμε φοβερές ευκαιρίες, σου λέω. Το είπε και η τηλεόραση. Δεκαήμερο εκπτώσεων. Όλα μισοτιμής. Και αν έχει και καλό καιρό θα περάσουμε σούπερ! Κυριακή στην Ερμού, να νιώσουμε και μεις λιγάκι Ευρωπαίοι, βρε παιδί μου. Να βάλουμε λίγο χρώμα στη μιζέρια των κατεβασμένων ρολών και των λουκέτων. Να προσθέσουμε κι έναν τόνο καταναλωτικής αισιοδοξίας στη γκρίνια που μας περιβάλει. Να ξεσκάσουμε, να ξεχαστούμε, να παραδοθούμε στη γοητεία της βιτρίνας. Να κρατηθούμε ξανά απ' το χέρι και να νιώσουμε την ομορφιά της συλλογικής αγοράς. Να ψωνίσουμε και να ψωνιστούμε. Να κάνουμε τα ψώνια μας και να νιώσουμε κι εμείς λίγο «ψώνια».
Ναι, είναι ψώνιο να ψωνίζεις τις Κυριακές. Είναι ψώνιο να υπάρχουν τόσοι πωλητές, πρόθυμοι -έναντι 15 ευρώ ημερησίως- να μας εξυπηρετήσουν όλους εμάς που δεν προλαβαίνουμε να βγούμε στην αγορά τις υπόλοιπες έξι μέρες της εβδομάδας. Είναι ψώνιο να μπορείς με το ευρώ σου να αγοράσεις το ρεπό του άλλου. Σου ανεβάζει την ψυχολογία η σπατάλη του ελεύθερου χρόνου σου και κανείς κομπλεξικός δεν μπορεί να σου στερήσει το δικαίωμα αυτό. Όσο κι αν φωνάζουν οι μίζεροι και οι εργατοπατέρες. Αυτοί που με το έτσι θέλω μάς κλείνουν την αγορά κάθε Τετάρτη και Παρασκευή με τις πορείες τους.
Εμείς αυτή την Κυριακή λέω να πάμε Ερμού και Κολωνάκι για ψώνια κι άσ' τους αυτούς τους γραφικούς να τρέχουν στα Πολυτεχνεία και στις πρεσβείες τους. Κάπου το είχε γράψει και μια συγγραφέας που την δείχνει και η τηλεόραση, πως αυτές οι αηδίες με τα Πολυτεχνεία και τα γαρύφαλλα είναι εντελώς μπανάλ και πρέπει να καταργηθούν. Ο κόσμος αλλάζει και αυτά που ξέρανε πρέπει επιτέλους να τα ξεχάσουν. Λοιπόν τι λες; Θα πάμε για ψώνια στις 17; «Δυστυχώς, δεν μπορώ γιατί θα είμαστε κι εμείς ανοιχτά και δουλεύω».

http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου