Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Πώς να στήσεις μια προβοκάτσια #ert

Δημοσιεύματα περί «έρημης ΕΡΤ» εμφανίστηκαν ξαφνικά σήμερα σε διάφορα καθεστωτικά μέσα. Οι εικόνες από άδεια studio, άδειους διαδρόμους, ακόμα και μια άδεια σκάλα ήταν αυτές που ανέλαβαν να μας βάλουν στο κλίμα εγκατάλειψης της μάχης. Πως όμως στήθηκε αυτό το ρεπορτάζ;

Οι καλοί συνάδελφοι χρησιμοποίησαν 2 όμορφα τρικ. Το ένα είναι ότι φωτογράφισαν κάποιους χώρους στις 6 τα χαράματα, όταν οι εργαζόμενοι είναι κλειδωμένοι στα γραφεία και τα studio τους. Είμαστε εδώ μόνιμα και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχει 24ωρη περιφρούρηση και φυσικά 24ωρη βάρδια για να βγαίνει στον αέρα η ραδιοφωνία και η τηλεόραση.
Το δεύτερο τρικ είναι πολύ απλό. Ο φωτογράφος μπαίνει στο master control της τηλεόρασης και ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι ετοιμάζει ένα ρεπορτάζ προκειμένου να φανεί ότι το κτίριο της ΕΡΤ παραμένει ένα διαμάντι και ότι δεν υπάρχουν πλιάτσικα και καταστροφές όπως γράφουν οι πληρωμένες εφημερίδες και τα site. Ζητάει από τους εργαζόμενους για 1 λεπτό να βγουν από το πλάνο για να δείξει σε πόσο άψογη κατάσταση λειτουργούν όλα τα μηχανήματα και κάνει ένα κλικ… Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Το ότι το master control της τηλεόρασης δεν είναι ποτέ άδειο γιατί αλλιώς δεν θα έβγαινε το σήμα και ακόμα ότι σε κάθε περίπτωση ποτέ δεν θα ήταν ξεκλείδωτο αν ήταν άδειο είναι κάτι που αφορά την κοινή λογική και που προφανώς δεν αφορούν τους γκεμπελίσκους δημοσιογράφους των «νέων μέσων».
Παρακάτω δημοσιεύουμε 2 φωτογραφίες από το master και τους διαδρόμους που τραβήχτηκαν με κινητό στις 11 το βράδυ της Δευτέρας 24 Ιουνίου.


Δημοσιεύματα περί «έρημης ΕΡΤ» εμφανίστηκαν ξαφνικά σήμερα σε διάφορα καθεστωτικά μέσα. Οι εικόνες από άδεια studio, άδειους διαδρόμους, ακόμα και μια άδεια σκάλα ήταν αυτές που ανέλαβαν να μας βάλουν στο κλίμα εγκατάλειψης της μάχης. Πως όμως στήθηκε αυτό το ρεπορτάζ; - See more at: http://www.thepressproject.gr/article/44466/Pos-na-stiseis-mia-probokatsia-ert#sthash.TbsgkyOX.8qLN51BH.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου