Η απόφαση του προέδρου του ΣτΕ για την ΕΡΤ έχει προκαλέσει εκνευρισμό και αμηχανία στο Μαξίμου. Με τον πιο αναμφισβήτητο και θεσμικό τρόπο, για πρώτη φορά πρωθυπουργός συλλαμβάνεται να παρανομεί. Αν το "μαύρο" στις συχνότητες της ΕΡΤ συνιστά παρανομία, η άρνηση Σαμαρά να υλοποιήσει αμέσως τη δικαστική απόφαση συνιστά κατ' εξακολούθηση και μεγαλύτερη παρανομία. Πρόκειται για κατάλυση του κράτους δικαίου που εκθέτει τη χώρα διεθνώς, την ώρα που υποτίθεται ότι ο Σαμαράς πασχίζει για την αποκατάσταση του διεθνούς
κύρους της.
Χθες διοχετεύτηκαν πληροφορίες στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος του ΣτΕ έδινε "εξηγήσεις" για την απόφασή του, που στην ουσία την ανέτρεπαν και διευκόλυναν τον Σαμαρά. Οι "πληροφορίες" μεταδόθηκαν από το ΑΠΕ. Ήταν φανερό ότι οι "εξηγήσεις" αποτελούσαν αντικείμενο παρασκηνιακών πιέσεων. Αργά το βράδυ αποκαλύφθηκε κάτι χειρότερο. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣτΕ δήλωσε ότι "οι εξηγήσεις" δεν δόθηκαν απ' αυτόν, "ενδεχομένως να δόθηκαν από άλλους δικαστικούς και νομικούς κύκλους", αναφέρει ο Κ. Μενουδάκος.
Ποιος θα είχε όφελος από τις "εξηγήσεις" που ψευδώς αποδόθηκαν στο ΣτΕ; Είναι εύλογο να υποθέσει κανείς ότι το Μαξίμου, εν όψει της αποψινής σύσκεψης των τριών αρχηγών, επιχείρησε να αλλοιώσει την απόφαση, ώστε να περιορίσει το πολιτικό κόστος και να πετύχει την επιδίωξή του να κλείσει την ΕΡΤ περιθωριοποιώντας την κριτική των κυβερνητικών συνεταίρων του.
Πρόκειται για πλαστογραφία, προς δόξαν μάλιστα της "ελεύθερης δημοσιογραφίας", καθώς η χαλκευμένη πληροφορία διακινήθηκε από το ΑΠΕ, αλλά και κατεστημένους "επίσημους δημοσιογράφους". Η μονταζιέρα του Μουρούτη ωχριά μπροστά σ' αυτή την πλαστογραφία.
Ο πρωθυπουργός είναι έκθετος, είναι αδίστακτος, είναι ακροδεξιός. Δεν υπολογίζει ούτε θεσμούς, ούτε πρόσωπα, ούτε ιδεολογίες, ούτε αξίες. Υπεράνω όλων είναι η παραταξιακή - αρχηγική σκοπιμότητα, ακόμη κι αν δηλητηριάζεται ο δημόσιος βίος με εμφυλιοπολεμικές κραυγές. Είναι προφανές ότι τελεί σε πανικό. Τε-λει-ώ-νει!
Ν.Φ.


 avgi.gr