Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Έρευνα για το κλείσιμο της ΕΡΤ ζητά η ETUC

Τη διεξαγωγή έρευνας για το κλείσιμο της ΕΡΤ, με ιδιαίτερη έμφαση στο δικαίωμα στην πληροφόρηση και στην ανάγκη διαβούλευσης των εργαζομένων, ζητά η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΕΤUC), με επιστολή που απέστειλε στα θεσμικά όργανα της ΕΕ
Πρόκειται για ζητήματα που περιλαμβάνονται στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, επισημαίνει η ETUC.
Η γραμματέας της Ομοσπονδίας, Κλάουντια Μεν, σε δηλώσεις της, υπογράμμισε ότι αυτό το κλείσιμο αποδεικνύει ότι τα δικαιώματα στην πληροφόρηση και στη διαβούλευση εργαζομένων και δημοσιογράφων αγνοήθηκαν πλήρως και απαιτείται αναθεώρηση της σχετικής κοινοτικής οδηγίας.
Η κ. Μεν τόνισε χαρακτηριστικά «Όπως πριν από δέκα χρόνια, με την υπόθεση Renault στο Βιλβόρντ του Βελγίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να αποδείξει ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα βρίσκονται στην καρδιά του ευρωπαϊκού εγχειρήματος».
Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων ζητά από την Επιτροπή να συμπεριλάβει τις δημόσιες επιχειρήσεις στις πρόνοιες που υπάρχουν σε επίπεδο ΕΕ για την πληροφόρηση και τη διαβούλευση, ενισχύοντας μάλιστα τις υπάρχουσες διαδικασίες.
ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ: ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
Η αμφισβήτηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης συνιστά αμφισβήτηση της ίδιας της δημοκρατίας.
Έντεκα ημέρες «μαύρου». Έντεκα ημέρες σιωπή. Φτάνει πια!
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούν όλους του Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδας, να ενώσουν τη φωνή και τις προσπάθειές τους για να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ.
Την Κυριακή 23 Ιουνίου, Ημέρα Διεθνούς Κινητοποίησης για την ΕΡΤ, όλοι μαζί απαιτούμε να ηχήσει ξανά η φωνή της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης:
Συγκεντρωνόμαστε στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής, συμμετέχουμε στις ανοιχτές συζητήσεις και παρακολουθούμε το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Βγαίνουμε σε πλατείες και δρόμους, οργανώνουμε αυτοσχέδια μουσικά, καλλιτεχνικά και εικαστικά δρώμενα, ενημερώνοντας τους συμπολίτες μας για το πλήγμα που δέχτηκε η δημοκρατία με το «μαύρο» στην ΕΡΤ.
Ανεβάζουμε βίντεο με τα μηνύματά μας στο διαδίκτυο και χρησιμοποιούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitterκλπ) για να διαδώσουμε το μήνυμα αντίστασης.
Ανοίγουμε δημόσιες συζητήσεις για το θέμα, κινητοποιούμαστε αυτόνομα ή συμπράττουμε με συλλογικότητες, φορείς και οργανώσεις και συντονίζουμε τη διαμαρτυρία μας.
Κάθε πρωτοβουλία είναι πολύτιμη, κάθε δράση είναι μοναδική!
Όλοι μαζί την Κυριακή 23 Ιουνίου συμμετέχουμε με όποιον τρόπο θέλουμε και μπορούμε στην Ημέρα Διεθνούς Κινητοποίησης για την ΕΡΤ.
Όλοι μαζί κρατήσαμε την ΕΡΤ ανοιχτή, όλοι μαζί θα νικήσουμε.
Γιατί η ΕΡΤ είναι κτήμα κάθε Έλληνα πολίτη.
Γιατί η ΕΡΤ είναι εσείς!
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΡΤ

ThePressProject.gr#sthash.RfljcR0v.dpuf
 
ThePressProject.gr#sthash.RfljcR0v.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου