Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

«Μην τους αφήσετε να δώσουν ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες»

“ Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλευρό των εργαζομένων της Nutriat ”

Με την δέσμευση ότι θα φέρει το θέμα στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο πλευρό των εργαζομένων της αρτοβιομηχανίας Nutriart και κατήγγειλε τόσο την Διοίκηση του εργοστασίου, όσο και τους τραπεζίτες για συμπαιγνία.
Φωτογραφίζοντας την προκλητική στάση του μεγαλομετόχου της Nutriart, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είπε σε υψηλούς τόνους: "Την ίδια στιγμή που μας είπε πως δεν μπορεί να βρει τη δυνατότητα ενός πλαισίου συμφωνίας με τις τράπεζες για να συνεχίσει να αποπληρώνει τα δάνεια, έναν διακανονισμό και γι΄αυτό πτωχεύει την εταιρία, την ίδια στιγμή που μετέφερε την έδρα της COCA-COLA 3E από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο, την ίδια στιγμή ανταμείβεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με τον τίτλο του Προέδρου της Eurobank".
Σε κάθε περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να παρέμβει και ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει την ανεργία να φθάσει στο 50% και ταυτόχρονα δεσμεύτηκε να φέρει άμεσα το ζήτημα στην Βουλή. Σε μια αποστροφή του λόγου, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε δηκτικά στο success story του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας: "Καλούμε τον πρωθυπουργό, ο οποίος κόβει κορδέλες ζητώντας επενδύσεις και επενδυτές, παρουσιάζοντας το success story, δηλαδή την ιστορία της επιτυχίας, σε κινέζους επενδυτές, αλλά δεν έρχεται εδώ να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, τους 500 εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους, τον καλούμε να μιλήσει εδώ για την επιτυχία".
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας και για την δικομματική κυβέρνηση και ειδικά για τον Ευάγγελο Βενιζέλο -βασικό εμπλεκόμενο στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ- υπογραμμίζοντας πως "αυτοί που μας οδήγησαν στα βράχια τώρα σφιχταγκαλιάζονται για να μας σώσουν. Ο ένας κρατάει σφικτά στην αγκαλιά του τον άλλον". Εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Nutriart ο Αλέξης Τσίπρας τους κάλεσε να μην σκύβουν το κεφάλι και να διαμηνύσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι "όσο είναι σε εκκρεμότητα η επαναλειτουργία του εργοστασίου και όσο είναι σε εκκρεμότητα η εργασιακή σας σχέση, δηλ όσο τελείτε μετά το καθεστώς της πτώχευσης σε διαδικασία απόλυσης, να μην διανοηθούν έσοδα από την εκχώρηση παραγωγικών δραστηριοτήτων της επιχείρησης να τα δώσουν στις τράπεζες. Ούτε ευρώ!".

ΠΗΓΗ: avgi.gr via http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου