Δεν θα συζητηθεί και ούτε θα τεθεί σε ψηφοφορία η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που αφορά στην ΕΡΤ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ. Η κυβέρνηση, διά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, έσπευσε από την αρχή της συζήτησης του νομοσχεδίου για το Ερρίκος Ντυνάν, στο οποίο κατατέθηκε η τροπολογία, να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή καμία τροπολογία.
Ο υπουργός Υγείας επικαλέστηκε τα άρθρα του Συντάγματος που επιβάλλουν οι τροπολογίες οι οποίες έχουν οικονομική συνέπεια να συνοδεύονται από έκθεση συνεπειών από τον υπουργό
Οικονομικών και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ο Π. Κουρουμπλής από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι η τροπολογία πρέπει να συζητηθεί γιατί έχει και τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντίστοιχη θέση διατύπωσε και ο Βασίλης Καπερνάρος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει τον Κανονισμό αλά καρτ και επέμεινε ότι η τροπολογία πρέπει να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία, ζητώντας μάλιστα και ονομαστική ψηφοφορία. Επειδή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας επικυρώνει ΠΝΠ για το Ερρίκος Ντυνάν, ο κ. Παφίλης τόνισε ότι και η τροπολογία του ΚΚΕ είναι συναφής αφού ζητεί την κατάργηση της ΠΝΠ.
Κατόπιν της απόρριψης της τροπολογίας, το ΚΚΕ αποχώρησε αμέσως και λίγο αργότερα σε συνομιλία με δημοσιογράφους κατήγγειλε τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι δεν πήραν τον λόγο στη συζήτηση για το αν θα συζητηθεί ή όχι η τροπολογία. Αργότερα και ο Π. Κουρουμπλής (ΣΥΡΙΖΑ) κατήγγειλε από την Ολομέλεια «την εκκωφαντική σιωπή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ» και έδωσε το έναυσμα για την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «διαπιστώνονται μεθοδεύσεις που δεν συνηγορούν στο να έρθει στη Βουλή η πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ».

 www.avgi.gr