Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αδυνατεί να κρύψει την αποτυχία της

“ Ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ”
Για κρυφή ατζέντα μαζί με εξευτελισμό και υποβάθμιση του κοινοβουλίου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις μεθοδεύσεις της τρικομματικής συγκυβέρνησης ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του ενός άρθρου με την διαδικασία του κατ' επείγοντος.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
"Σε μια νέα διαδικασία εξευτελισμού και υποβάθμισης του κοινοβουλίου και του δημοκρατικού διαλόγου, η κυβέρνηση φέρνει σε ένα μόνο άρθρο, για τυπική και μόνο επικύρωση από τη βουλή, τα μέτρα που έχει ήδη συμφωνήσει με την τρόικα εδώ και εβδομάδες. Για τους υποστηρικτές του μνημονίου, το κοινοβούλιο, οι βουλευτές, η αντιπολίτευση δεν έχουν καμία αξία απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών.
Το ίδιο και ο ελληνικός λαός, που παρακολουθεί τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να υποστηρίζουν τώρα τα νέα μνημονιακά μέτρα με την ίδια θέρμη που όλο το προηγούμενο διάστημα τα διέψευδαν. Αυτό, όμως, που η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει, όσες φιέστες κι αν διοργανώσει για επενδύσεις και έργα που ακόμα κι αν γίνουν θα είναι με τους χειρότερους όρους για το δημόσιο και τους πολίτες, είναι η τραγική αποτυχία της μνημονιακής συνταγής. Τους 1.5 εκατ. ανέργους και τις 800.000 θέσεις εργασίας που χάθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια εξαιτίας της ασκούμενης πολιτικής, τα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις, τους συνταξιούχους που δεν μπορούν να ζήσουν με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, τους νέους που μεταναστεύουν για μια καλύτερη ζωή.
Η κυβέρνηση έρχεται να απαντήσει σε όλα αυτά με νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που θα αποτελειώσουν το ήδη διαλυμένο κράτος, νέους βάρβαρους φόρους ακόμα και στα.…γιαπιά, εξοντωτικές ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ούτε, όμως, η πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας μπορούν να κρυφτούν πίσω από την εικονική πραγματικότητα του πρωθυπουργού, ούτε η κρυφή ατζέντα κυβέρνησης και τρόικας για νέα μέτρα μείωσης των μισθών και των συντάξεων μετά τον Ιούνιο. Κάθε επικαιροποίηση του μνημονιακού προγράμματος αποτελεί προάγγελο νέων εγκληματικών μέτρων.
Κάθε μέρα που περνά με αυτήν την κυβέρνηση στην εξουσία και το μνημόνιο σε εφαρμογή είναι καταστροφική για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο μόνος δρόμος απεμπλοκής από την καταστροφική πολιτική της λιτότητας, των απολύσεων και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, ο μόνος τρόπος να μην συνεχιστεί αυτός ο φαύλος κύκλος λιτότητας-νέων μέτρων, είναι η στήριξη ενός ριζοσπαστικού προγράμματος ανασυγκρότησης της οικονομίας και της κοινωνίας, κοινωνικά δίκαιης και αποτελεσματικής φορολογίας, στήριξης της ανάπτυξης και των εργαζομένων, σε μια δημοκρατική και αλληλέγγυα Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου