Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Φιέστα με δανεικούς εργάτες

Η φιέστα της τρικομματικής κυβέρνησης είναι αυτό που λέει ο λαός μας "με τα λόγια, χτίζω ανώγια και κατώγια" σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα εγκαίνια της επανέναρξης των έργων στο Ζευγολατιό από τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο και τον Ν. Τσούκαλη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜ.ΑΡ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για "μια εντελώς προκλητική επικοινωνιακή φιέστα από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο πρωθυπουργός" και προσθέτει: Αυτή τη φορά, φιέστα με μεταφερόμενους εργαζομένους και μηχανήματα, επανεκκινήθηκε εκ νέου η οικονομία, τονώθηκε η ανάπτυξη, και γύρισε η ελπίδα".
"Όσα, όμως, επικοινωνιακά πυροτεχνήματα κι αν επιστρατεύσει η κυβέρνηση, η σκληρή πραγματικότητα των εγκαταλελειμμένων αυτοκινητόδρομων, των απαράδεκτων συμβάσεων με τους μεγαλοεργολάβους, των χιλιάδων θέσεων εργασίας που καταστρέφονται καθημερινά εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής, τη διαψεύδει πανηγυρικά. Κι όπως θα έλεγε ο λαός μας "με τα λόγια, χτίζω ανώγια και κατώγια" καταλήγει η ανακοίνωση.

Θ. Πετράκος: Στις καλένδες το κομμάτι Πάτρα –Πύργος – Τσακώνα

"Με την φιέστα θέλουν να αποκρύψουν ότι περικόπτουν το μεγαλύτερο κομμάτι του εργου της Ολυμπίας Οδού που είναι το κομμάτι Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα" δηλώνει ο βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του εκπροσώπου της ΔΗΜ.ΑΡ. στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού, τονίζοντας ότι κ. Σαμαράς "έχει χρόνο για φιέστες, δεν είχε όμως χρόνο εδώ και 5 μήνες να συναντηθεί με τους Βουλευτές, την Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της Δυτικής Ελλάδος και της Πελοποννήσου όπως ζητούσαμε για να του θέσουμε το θέμα και να απαιτήσουμε να μην περικοπεί και παραπεμφθεί στις καλένδες το κομμάτι Πάτρα –Πύργος – Τσακώνα".
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει μείζον θέμα τις καταγγελίες του πρώην προέδρου του σωματείου εργαζομένων στην "Ολυμπία Οδό" Θοδωρή Τσελεπή, ο οποίος αποκάλυψε στην Εφημερίδα των Συντακτών πως η σημερινή φιέστα στήθηκε με δανεικούς εργάτες που μεταφέρθηκαν από τα εργοτάξια της Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και τα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν είχαν φθάσει από το λιμάνι της Πάτρας.
Παράλληλα ο Θ.Πετράκος κάνει λόγο για "παραμύθια και ψέμματα της τριτοκομματικής κυβέρνησης ότι οι μπουλντόζες θα ξεκινήσουν στις 25 Απρίλη και απαιτεί να γίνει άμεσα όλος ο δρόμος Κόρινθος – Πύργος – Τσακώνα.

Μ. Κανελλοπούλου: Να περάσουν μια καθημερινή να δουν

Στο ίδιο μήκος κύματος και η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου, η οποία ανέφερε πως "αν οι Σαμαράς και Βενιζέλος θέλουν πραγματικά να δουν τι συμβαίνει στους θανατηφόρους και παρατημένους δρόμους της Αχαΐας, ας τον διανύσουν καθημερινά όπως τον διανύουν εδώ και 3-4 χρόνια οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες, οι επιχειρηματίες και οι τουρίστες", ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι "εδώ και κάποιους μήνες, αντί η κυβέρνηση να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι των κατασκευαστών και των τραπεζών που τους στηρίζουν ώστε τα έργα να αποπερατωθούν άμεσα, τους δίνουν αποζημιώσεις και φορτώνουν τη ζημιά στους πολίτες μέσω των διοδίων. Και για να κρύψει την αδράνειά της, έχει βάλει εδώ και κάποιες εβδομάδες εργαζόμενους να κλαδεύουν τα φυτά παραλλήλως του δρόμου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου